Læsetid: 3 min.

OVERBLIK

4. august 2004


Valgregistrering i biografen
*Den amerikanske filminstruktør Michael Moore kæmper mange kampe – én af dem er at få flere amerikanere til at stemme ved det kommende præsidentvalg.
Den lave valgdeltagelse i USA tilskrives blandt andet, at man som vælger skal lade sig registrere, før man kan afgive sin stemme. Derfor opfordrer Moore via hjemmesiden www.michael moore.com folk til at indhente 10 registreringsattester og henvende sig til medborgere for at få dem til at skrive sig op til valget.
Nu har en dansk afdeling af Federal Voter Assistence Program (FVAP) taget initiativ til at besøge en række danske biografer i forbindelse med visningen af Moores nye og meget omtalte film Fahrenheit 9/11 for at hjælpe herboende amerikanere med at registrere sig.
De såkaldte ’voters assistence officers’ vil være at finde i biograferne Dagmar og Empire i København, CinemaxX og Palads i Århus samt Café Biografen i Odense på premiereaftenen 6. august. msk

Misfarvede museumsmursten
*Striden om ansvaret for de fejlfarvede mursten på Århus’ nye store kunstattraktion, ARoS risikerer nu at ende i en voldgiftssag, skriver Ritzau.
Kommunens forsøg på en forhandlingsløsning med det ansvarlige entreprenørfirma bag beton- og murerarbejdet, Hans Ulrik Jensen A/S, har ikke ført til resultat. Derfor stiler Århus Kommune nu med kulturrådmand Torben Brandi Nielsen (S) i spidsen mod en voldgiftssag om murstenene på kunstmuseet, der har kostet godt 300 millioner kroner at opføre.
Kommunens magistrat har netop godkendt et forslag fra rådmanden om en voldgift, hvis entreprenøren fortsat afviser at udskifte nogle af murstenene eller at yde kommunen økonomisk kompensation.
Flere teknikker er hidtil forsøgt for at fjerne de tydelige farvevariationer på kunstmuseets store røde facader men uden held. msk

Nyt milliardkrav truer TV 2
*Den private tv-udbyder Viasat blander sig nu i det økonomiske opgør med det statsstøttede TV 2 og hiver EU-Kommissionen for EF-domstolen for at få skærpet dommen over TV 2 betydeligt, skriver Børsen.
Ifølge administrerende direktør Jørgen Madsen, MTG A/S, der ejer Viasat, skal kravet mod TV 2 øges fra de nuværende 750 millioner kroner til op
mod halvdelen af de 4,3 milliarder kroner, som TV2 modtog fra statskassen i årene 1995-2002.
Viasat er især fortørnet over, at EU-Kommissionen i sin afgørelse fra maj i år helt frikender TV 2 for at have brugt den massive statsstøtte til at sænke prisen i hele reklamemarkedet til skade for de øvrige kommercielle tv-stationer. ritzau

Jesus og Josefine i biografen
*Jesus, Josefine og de øvrige figurer fra TV 2s populære julekalender fra i fjor kan fra februar næste år opleves som familiefilm i biografen.
Cosmo Film er allerede i fuld gang med optagelserne til Oskar & Josefine, der bliver en direkte opfølger til julekalenderen, skriver TV 2-medienyt.
Hovedpersonerne spilles igen af Pernille Kaae Høier og Sebastian Aagaard-Williams, ligesom også Nikolai Steen, Andrea Vagn Jensen og Kjeld Nørgaard vil være at finde på rollelisten til det moderne juleeventyr.
Der bliver dog også plads til en række nye figurer. Deriblandt den 15-årige Mikkel Konyher, der får rollen som Oskar samt Frits Helmuth og Jesper Asholt, som vil kunne ses i mindre roller.
Om alt går vel, får filmen premiere i forbindelse med skolernes vinterferie næste
år. msk

Månedens forfatter i Århus
*Århus Kunstbygning har udnævnt Henning Mortensen som månedens forfatter og inviterer i morgen kl. 16 til efterårets første oplæsningsarrangement.
Henning Mortensen debuterede i 1966 med en digtsamling og har siden udgivet en lang række bøger. Under oplæsningen vil ham komme omkring flere sider af sit forfatterskab, der tæller såvel poesi som prosa, herunder både spændings-
romaner og noveller. msk

Kortest muligt
*Modeuge I morgen er der officiel åbning af den københavnske modeuge, Copenhagen International Fashion Fair, der afholdes for 23. gang i Bella Center, Øksnehallen og Tappehallerne ved Tuborg. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her