Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

13. august 2004


Og mere Moore – på Cuba
*Michael Moores Fahrenheit 9/11 har allerede haft premiere i 120 biografer på Cuba, men er nu også blevet vist på cubansk fjernsyn i prime time.
Dokumentarfilmen blev vist i stedet for et fast debatprogram. Det kunne ligne en venlig hilsen fra Castro til Bush, der i sidste måned sagde, at Castro havde omdannet Cuba til et stort bordel. Castro har til gengæld, ifølge nyhedsbureauet AFP, svaret igen i en tv-transmitteret tale, hvor han mindede om George W. Bush’ tidligere alkoholforbrug og om hans ’hidisge og fundamentalistiske gemyt’. /nt

DR køber reklame!
*En times tv, der er produceret og redigeret af Langelandsfestivalens egne folk, bliver vist på DR. Og så er Langelandsfestivalen oven i købet blevet betalt for at lave tv om sig selv, skriver B.T. og citerer DR for, at man ikke mener at dette er på kanten af at være reklame. /nt

Ritzau eneejer af RB-Børsen
*Nyhedsbureauet Ritzau bliver eneejer af RB-Børsen, som med syv fastansatte leverer erhvervs- og finansnyheder. Hidtil har RB-Børsen været ligeligt ejet af Ritzau og Bonnier Finansinformation, der er ejet af den svenske mediekoncern Bonnier, skriver Jullands-Posten. /nt

Al-Jazeera i Irak lukket en måned
*Iraks midlertidige regering har beordret tv-stationen al-Jazeera, der har base i Qatar, til at lukke sit kontor i Bagdad i en måned, oplyser en embedsmand i det irakiske indenrigsministerium. Forleden sagde indenrigsminister Falah al-Naqib, at arabiske tv-stationer opmuntrer til gidseltagninger ved at vise videofilm af gidsler, der trues med at blive henrettet, eller som faktisk bliver det. En talsmand for al-Jazeera siger ifølge AP, at der ikke er kommet nogen begrundelse for beslutningen. »Det er en beklagelig afgørelse, men Al-Jazeera vil anstrenge sig for at dække situationen i Irak så godt som vi kan indenfor restriktionerne«, siger talsmand Jihad Ballout ifølge Politiken. /nt

Betaling for TV 2
*TV 2 indfører fra den 1. november betaling for at se tv-programmer på deres internetside, og samtidig øges kvaliteten og mængden af programmer. Brugere med en tilstrækkelig hurtig bredbåndforbindelse vil få programmerne at se i noget nær tv-kvalitet, og et månedsabonnement skal koste 40-50 kr. TV 2 mener ifølge Børsen, at tiden er moden til indførelsen af denne form for betalt video-on-demand. En ny britisk undersøgelse har vist, at mange ser mindre tv, efter at de har fået bredbåndsforbindelse. I Danmark har 28 procent af befolkningen nu bredbånd, og i øjeblikket arbejder både tele- og elselskaber på at skabe og udvide hurtigere netværk med lyslederkabler. Det betyder, at TV 2 leverer sine ydelser gratis over nettet, og TV 2 kan ikke leve af at levere gratis tv. /nt

Kortest muligt
*Oprah Rolig: Oprah fortsætter. Den populære talkshow-værtinden Oprah Winfrey har skrevet kontrakt frem til 2011
*Amish Amish-sekten, der fører en isoleret tilværelse, træder onsdag frem i fuld offentlighed i et reality-show på tv-stationen UPN: ’Amish in the City’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her