Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

11. august 2004


Nanobots – en farce
*Trapholt har lukket robotinstallationen Nanobots to uger før tid. En af robotdelene blev natten til mandag overophedet og brændte hul i det folie, robotterne kører på, og derfor finder museet det ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at lade publikum gå rundt under installationen. Den interaktive installation Nanobots var ellers tænkt som en af Trapholts store sommerattraktioner, der skulle give publikum en oplevelse af at være forfulgt og overvåget af robotter. Men kunstnergruppen BBM har siden åbningen i juni haft betydelige problemer med at få installationen til at fungere efter hensigten, hvorfor besøgende har måttet nøjes med en reduceret udgave af Nanobots. Som kompensation har Trapholt forlænget sommerens anden store udstilling med designeren Philip Treacys hattekunst, When Philip Met Isabella, til den 15. august. msk

Trold kan ikke tæmmes
*Trods mange uger med svigtende vejr får Grønnegårds Teatret i København også i år en solid succes ud af sin sommerforestilling i Kunstindustrimuseets have. Siden premieren i slutningen af juni har 32.000 købt billet til Shakespeares komedie Trold kan tæmmes.
Teatret har kun måttet aflyse en håndfuld forestillinger og kan melde om stort set udsolgt i resten af august. Blandt andet derfor arrangerer Grønnegaards Teatret en midnatsforestilling på fredag den 13. august kl. 23.
msk

Søren Kragh-Jakobsen i Polen
*Det polske filmpublikum får nu lejlighed til at se et udpluk af Søren Kragh-Jakobsens film. Filmene vises i første omgang i en retrospektiv serie ved festivalen, Zwierzyniec Summer Film Academy, som afholdes i Polen frem til den 15. august og fortsætter derefter til Warszawa og Poznan. Kragh-Jacobsen deltager selv i festivalen, hvor han vil møde publikum og holde oplæg om Dogme 95.msk

Brandsikring på Statens Museum
*Det er et Statens Museum for Kunst i koncentreret form, der venter publikum efter årsskiftet. Vilhelm Dahlerups gamle bygning står foran en større brandsikring, og forberedelserne til det omfattende arbejde begynder allerede i efteråret. Fra den 11. januar og halvandet år frem skal den nye, hvide bygning stå på egne ben og gradvist huse et repræsentativt udsnit af 700 års kunst fra samlingerne, de planlagte særudstillinger samt en række andre aktiviteter. Brandsikringen betyder bl.a., at udstillingerne H.C. Andersen og Italien og Den tidlige Matisse i 2005 bliver flyttet ind på øverste niveau i den nye bygning. Mens brandsikringen står på, flyttes publikumsindgangen til den nye bygning i Østre Anlæg. msk

Morderisk kunstværk
*Mordet på den amerikanske kunstner Margaret Muller, der blev stukket ihjel under en løbetur i en park i London i februar i fjor, har dannet forlæg for et kunstværk, der skal udstilles på National Gallery.
Kunstneren Tom Hunter, har ladet sig inspirere af de lokale avisoverskrifter i udformningen af værket – et fotografi, der forestiller liget af en kvindelig jogger, som bliver tilset af en mand og en schæferhund.
»Jeg har ændret nogle af detaljerne, så de ikke refererer direkte til det specifikke offer,« siger han til BBC.
Værket – Murder: Two Men Wanted – lægger sig stilmæssigt op ad det prærafaelitiske maleri. Inspirationen er primært hentet i den florentinske kunstner Piero di Cosimos maleri A Satyr Mourning Over A Nymph fra 1495, som forestiller en nymfe, der ligger på et græstæppe med sår på hænder, håndled og hals.
Margaret Muller, der studerede ved Slade School of Fine Art, døde som følge af de mange sår hun pådrog sig af knivstikkene. Der er udlovet en dusør på 15.000 pund for oplysninger, der kan lede til anholdelse og domsfældelse af overfaldsmændene. msk

Kortest muligt
*Jorn Asger Jorns maleri L’abominable homme des neiges, som på dansk er kendt som Den afskyelige snemand, er for en periode på foreløbig tre år deponeret på Silkeborg Kunstmuseum. Billedet blev malet i 1959 og straks efter solgt af Jorns parisiske kunsthandler til en belgisk samler. msk
*Spoken word I aften kl. 20.30 kan man opleve multikunstneren Gordon Inc og saxofonisten Niels Oldin folde sig ud i en blanding af prosa og jazz på Café Riga i Istedgade i København. Teksterne vil primært være remixes fra Gordons bøger Harddisken og Dødsdromen. msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu