Læsetid: 1 min.

’Snablen er en slags fætter’

Connie Hedegaard debuterede i går i Folketingets miljøudvalg
26. august 2004

Miljø
Der var lagt pres på miljøminister, Connie Hedegaard, da hun i går var kaldt til samråd i miljøudvalget. Hun skulle over for en kritisk opposition ledt an af SF’s miljøordfører, Jørn Jespersen, vise, om skiftet på ministertaburetten også var et skift i miljøpolitikken.
Indlednings- og drypvis bar mødet præg af en jovial og munter tone, men det blev hurtigt alvor, da ministeren skulle vise vilje til at sætte en stopper for landbrugets vetoret i de pilotprojekter, der med tiden skal føre til nye nationalparker.
Diskussionen om vetoretten blev en strid om fortolkninger, kun afbrudt af larm fra håndværkere.
»Der er visse ting i Folketinget, der aldrig ændrer sig,« konstaterede ministeren til almindelige moro for forsamlingen af politikere, embedsmænd og pressen, der i øvrigt var mødt talrigt op for at se giraffen i debut.
Efter flere runder med skud fra såvel Jørn Jespersen som Enhedslistens Keld Albrechtsen, Socialdemokraternes Torben Hansen og hans partifælle, Margot Torp, der alle ønskede en klar tilkendegivelse af mindre magt til landbruget – og helst på skrift – måtte ministeren bøje sig. Formuleringer som »i videst muligt omfang« tilfredsstillede ikke spørgerne, og med klar stemme lød det fra bordenden: »Der er ingen, der har sagt vetoret, og jeg siger det i hvert fald ikke her.«
Hvorvidt det udsagn kommer på skrift andre steder end i medierne, ligger fortsat hen i det uvisse.
Dernæst kom spørgsmålet om udlægningen af Ribe Å som habitatsområde, der skal tilgodese flora og fauna. Her gav fiskearten snablen ministeren anledning til at vise sig fra sin humoristiske side.
»Jeg kan ikke lade være med at grine, når jeg skal læse dette op: Snablen er en slags fætter til laksen.«
Arbejdet med udformningen af habitatsområdet ligger nu hos Skov og Naturstyrelsen. Ministeren mødes igen med udvalget den 1. december.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu