Læsetid: 1 min.

Anmeldt i ugen

23. september 2004


Henrik Nordbrandt: Pjaltefisk. Digte. 63 s. Kr. 150,00. Gyldendal.
*Sammenlignet med hans tidligere digtsamlinger bærer Pjaltefisk præg af en befriende lethed, som dog undertiden skrider ud i en letbenet tyndhed. Erik Skyum-Nielsen, 16. sept.

Santiago Gamboa: Bedragerne, oversat (i herligt tempo, men med små fejl i svinget) af Iben Hasselbach, 286 sider, 299 kr. Samlerens Forlag.
*Hvis plot og personer stræber efter at gøre litteraturen til liv, så lykkes det til gengæld Gamboa at gøre liv og litteratur til levende litteratur.Lillian Munk Rösing, 16. sept

Jørgen Steen Nielsen: Fra Frihedens Slagmarker i Kina, Indien og Afrika, 464 s., 298 kr., Informations Forlag.
*...et ærligt, velovervejet, velskrevet og velreflekteret bud på, hvad vi skal stille op med den velbegrundende og velargumenterede pessimisme over klodens aktuelle tilstand og tendens.
Hans-Henrik Holm, 17. sept.

Kjartan Fløgstad: Paradis på jord. Oversat fra nynorsk af Christian Bundegaard. 200 s. 268 kr. Tiderne skifter
*...righoldig, satirisk roman...Torben Brostrøm, 18. sept.

Gilles Deleuze: Foucault. Oversat og med indledning af Karsten Gam Nielsen og Kim Su Rasmussen. 159 s., 225 kr , DET lille FORLAG.
*Bogens stærke side er Deleuzes eminente blik for det frigørende potentiale hos Foucault, bogens svage side er, at Deleuze ikke ser det virkeligt frigørende potentiale hos Foucault som kritik af den traditionelle opfattelse af frihed og frigørelse.
Rune Lykkeberg, 20. sept.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her