Læsetid: 1 min.

Billeder af Frida Kahlo

23. september 2004

*Hun var gift med Diego Rivera, og hun elskede Trotski, da han flygtede til Mexico. Hun hed Frida Kahlo og er Mexicos største kvindelige maler, hendes mand kunne også godt lide Trotski og var sin generations største vægmaler. Han skulle dekorere General Motors fabrikker i Detroit med sine folkloristiske stykker. Og overmalede de rasende amerikaneres vægge med portrætter af kommunistiske ikoner. Frida Kahlo malede sit lille overskæg, sin smadrede ryg og sine papegøjer. Nu har den ungarske fotograf Nickolas Muray, som kendte og elskede Frida Kahlo i 30’erne og 40’erne, udgivet en bog med fotografier af den handicappede malerinde.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu