Læsetid: 1 min.

Christer Pettersson død

30. september 2004

*Christer Pettersson, der længe var mistænkt for drabet på Sveriges tidligere statsminister Olof Palme, er død. 57 år. Han døde på Karolinska Sjukhus i Stockholm i går, hvor han i næsten to uger var indlagt med svære kvæstelser i hovedet. Pettersson blev anholdt i december 1988 mistænkt for drabet på daværende statsminister Olof Palme den 28. februar 1986. Palmes kone, Lisbeth Palme, udpegede Pettersson som den skyldige, og i juli 1989 blev han idømt fængsel på livstid ved Stockholms Tingsrätt. Dommen blev anket til Svea Hovrätt, der i november 1989 frikendte ham for drabet. Kort før sin indlæggelse bad Pettersson om et møde med Olof Palmes søn, Mårten Palme, for at »berette om en meget vigtig sag«. Mårten Palme erklærede sig parat til mødet, men det kom aldrig i stand.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu