Læsetid: 2 min.

Erhvervslivet vil ansætte indvandrere

Flere indvandrere i København er kommet i arbejde inden for de seneste par år. De københavnske virksomheder vil gerne ansætte danskere med anden etnisk baggrund. Sådan lød budskabet ved en konference i går om integrationen i København
23. september 2004

En tredjedel af de ansatte på virksomheden COOP Danmark er danskere med anden etnisk baggrund end dansk. Mange af dem taler hverken godt dansk eller kan læse sproget særligt godt.
Men det er ikke noget problem for virksomheden. Indvandrerne kommer på et sprogkursus sammen med andre læsesvage danske kollegaer. Så længe indvandrerne kan læse sikkerhedsreg-lerne på maskinerne opfylder de virksomhedens krav.
Når der gælder regler for spisning har COOP Danmark også en løsning. Kantinen har sat billeder af får, køer og grise på de forskellige madretter, så ingen ansatte kan komme i tvivl om, hvad de spiser.
Så enkelt er det at have indvandrere ansat i en virksomhed, og det er mange københavnske virksomheder nu begyndt at få øjnene op for. Konklusionen var klar på en konference om integration i København – det går godt.
Konferencen, der blev afholdt i går, var arrangeret under integrationsprojektet Vasco de Gama, der i de seneste to og et halvt år har lavet undersøgelser på integrationsområdet i Danmark. På konferencen var der blandt andet repræsentanter fra mange af de store virksomheder i København, og mange gav udtryk for, at de gerne vil have flere indvandrere i arbejde.

Ny holdning
Det kan også ses på statistikkerne, at der er sket en fremgang i integrationen.
Tal fra Vasco de Garma viser, at indvandrere fra ikke-vestlige landes beskæftigelsesfrekvens er steget fra 37 procent til 45 procent siden 1997.
Der var dog ikke kun positive udmeldinger på konferencen.
Der er endnu lang vej før integrationen er lykkedes. Mere end halvdelen af de erhvervsaktive indvandrerne er stadig ikke er i arbejde. Men det kan en holdningsændring i Danmark hjælpe på, lød det fra oplægsholderne.
»Det er vigtigt at se på Danmark som et multikulturelt samfund, så vi undgår, at der bliver dannet A og B hold,« sagde Mette Hyllested Winge, uddannelseskonsulent i SiD. Formand for Vasco de Gama, Peter Plougmann fulgte op.
»Mange virksomheder kommer i dag med mange positive tiltag for at få indvandrerne integreret, mens toppen af Danmark endnu ikke har set denne tendens,« sagde Plougmann.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her