Læsetid: 2 min.

Rundt om huset

28. september 2004

SPOT
Thomas Mann skrev om Huset Buddenbrook, og Leif Panduro skrev tv-spillene Louises Hus og Rundt om Selma. Disse spil gik i dybden med menneskeskæbner, men at det er anderledes problematikker, der er på dagsordenen, når TV2 i aften atter blænder op for Huset og Omkring huset, kan man forvisse sig om i foromtalen.
Hvad gør parret Winnie og Leon, da de opdager, at de har fået leveret de forkerte
skabslåger til badeværelset?
Hvad i alverden stiller man op, hvis man aldrig før har muret på sit badeværelse og nu pludselig skal mure?
Hvilke råd har Frode Munksgaard til den, der gerne vil øge værdien på sit baderum, hvis boligen skal sælges videre?
Det er sådanne spørgsmål, der tages op, og selvfølgelig er de eksistentielle, for det er alting. Rent filosofisk kan man hævde, at livets mening lige så vel kan ligge i overfladen som i undergrunden. Det gør japanerne. Det var i hvert fald noget af det, jeg fik ud af at læse Kristian Ditlev Jensens Japan-bog, Røde kager og grøn te, for et par år siden. Man dyrker overfladen, for nede på bunden er der krabber, livskriser, skilsmisser og den slags, så det kan der godt være en idé i at undgå.
Hermed skulle det så være godtgjort, at udsendelser om forkerte skabslåger og deslige har deres mening.

Men Louise og Azedine har også et problem. De har besluttet at gøre deres badeværelse færdigt en dag før deadline, fordi de skal til en fest. Det viser sig nu, at de først kommer hjem fra festen kl. fem om morgenen inden afleveringen (i udsendelsen konkurrerer fire par om, hvem der kan lave det flotteste badeværelse efter gør-det-selv-metoden.) Og »det er lige ved at få ubehagelige konsekvenser,« lover foromtalen ildevarslende.
Pyha, der kan vi rigtig nok glæde os over, at det kun var lige ved og næsten.
Charlotte og Magnus har også et problem. De skal til bryllup samt i et kurbad, som de vandt ved sidste rumaflevering, og nu har de svært ved at nå at gøre deres badeværelse færdigt til tiden.
Sandelig en satanisk præmie, der således kan ramme en i nakken. Ligner egentlig slet ikke den genre.

TV2 kl. 20:
Huset

TV2 kl. 20.50:
Omkring huset

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her