Læsetid: 1 min.

Bent Grasten død, 79 år

19. oktober 2004

Bror til skuespilleren, far til producenten Regner Grasten, gift med instruktøren Kirsten Stenbæk. Bent Grasten var ikke nær så kendt som sin nærmeste familie, men havde sine helt egne skribenttalenter. Han var – under navnet Bent Petersen – en af 1950’ernes bedste filmkritikere herhjemme og var med til at skabe den humoristisk-absurde collagestil på 1960’ernes teater. Denne specielle stil videreførte han ihærdigt som Kirsten Stenbæks manuskriptforfatter på fire spillefilm, deriblandt Lenin, din gavtyv!, og på en håndfuld mere vellykkede kortfilm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her