Læsetid: 2 min.

Mig og Charlie

23. oktober 2004

Spot
Selv om jeg endnu laaaaaaaangt fra har nået de »sixtyfour« år, som The Beatles synger om i deres kendte sang, havde jeg stillet gyngestolen frem foran kaminen, hvor der buldrede en sagte video-ild. Da jeg følte mig en smule forkølet, havde jeg slynget et langt tørklæde om halsen og blandet mig en solid toddy samt lagt adskillige piber og et skippund hollandsk tobak frem. Tv-apparatet stod i kun en remotes afstand fra gyngeren. Men… hvor var Charlie?
Jeg stillede ind på TV 2 og lidt efter på TV 2 Zulu, men ingen Charlie. Man havde sagt, at der ville komme programmer for seniorer, og det var da sandelig på tide, for hvornår i alverden havde man sidst på MTV set videoer med Birthe Wilke, Pat Boone, Bix Beiderbecke, Patti Page, Jan & Kjeld eller Marlene Dietrich? Aldrig.
Hvornår havde man i et litteraturaturprogram beskæftiget sig med Kaptajn Marryat, Tory Gredsted, James Fenimore Cooper eller for den sags skyld givet en seriøs indføring til Jan-bøgerne? Aldrig. Eller givet anvisning på, hvordan man stopper sig en god pibetobak (først med barne-, så kvinde- og til sidst mandehånd.). Ikke siden salig Olriks dage. Eller bragt noget om, hvordan man plukker en radise uden at ryste på hånden.

Forventninger var således højspændte, men omvendt proportionale med den lethed, hvormed man burde kunne finde frem til denne nye programflade.
I vånde greb jeg ud efter Information, finkæmmede programmerne, men stadig ikke et ord om Charlie. Zappede så forvildet rundt som en flygtning i panik mellem diverse mærkværdige kanaler og stationer, der gav et helt igennem uroligt billede tilværelsen.
Men det var forleden. I mellemtiden har jeg gennem mit hørerør af mærket frk. Rejersen erfaret, at hvis man har kabel-tv, kan man finde Charlie på det, der hedder ekstra-kanalen. Frem til den 1. januar er det gratis at kigge, men så ryger Charlie over i mellempakken, og så er bornholmeruret slået for det gratis. Så må man til tegnedrengen, og hvor mange gider det? Det er et pivåbent spørgsmål.
Især når man af programmet for i eftermiddag og i aften erfarer, at Charlie sender helt moderne programmer med Morten Korch-film og Bubber, Keld og Hilda og Jørgen de Mylius. Gudskelov kommer der også noget om sandflugt og klitter. Det vil jeg se.

*Tv 2 Charlie fra kl. 14.25

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her