Læsetid: 1 min.

Game, Set og Match

Paul Bettany og Kirsten Dunst klæder hinanden i ’Wimbledon’, en vellykket variation over den klassiske, romantiske komedie
22. oktober 2004

Ny film
Den engelske tennisspiller Peter Colt (Paul Bettany) er en 32-årig has been. Engang nummer 17 på verdensranglisten, nu figurerer han ikke engang i top 100. Han har fået et wildcard til den forestående Wimbledon-turnering, der skal være hans farvel til tennissporten, og ingen – slet ikke Peter selv og hans bror, der altid vædder imod ham – regner med, at han får meget mere end en enkelt kamp.
Men da han render ind i det noget yngre, dårende dejlige og temperamentsfulde, amerikanske tennises, Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst), forelsker han sig, og pludselig kan han igen spille tennis. De engelske tennisfans vejrer morgenluft: Måske kan Peter som den første englænder meget længe rent faktisk gå hen og vinde Wimbledon.
Og således lærer vi, at kærligheden, der kan kurere mange ting, også kan klare tennisalbuer og gummiben.
Det er den britiske instruktør Richard Loncraine, der står bag løjerne i den vellykkede romantiske komedie Wimbledon. Kirsten Dunsts viljestærke, unge kvinde står godt til Paul Bettanys forfriskende variation over den charmerende, selvironiske engelske gentleman, som Hugh Grant næsten har haft patent på i mange år.

Fornøjeligt frikvarter
Filmen er også en variation over et gammelkendt tema, og selv om handlingen er så gennemsigtig som et stykke cellofan, så tilfører tenniskulissen genren ny energi. Tennisfans vil nyde de veliscenesatte og indimellem ret spændende kampe, det hektiske liv omkring en turnering og en veloplagt John McEnroe i rollen som sportskommentatoren John McEnroe, der er klar med en kvik bemærkning til alt, hvad der foregår på banen.
Loncraine har primært foldet sig ud sig i den dramatiske ende af skalaen, men han kender åbenbart komediegenren godt nok til at vide, hvornår han skal sætte ind med en vittig replik eller et temposkift. Wimbledon er et fornøjeligt og, nok så vigtigt, et romantisk frikvarter i biografen.

*Wimbledon. Instr.: Richard Loncraine. Manus.: Adam Brooks, Jennifer Flackett og Mark Levin. Engelsk (Palads, Palladium og CinemaxX i København og en snes biografer landet over

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her