Læsetid: 2 min.

Kortere sagt

11. oktober 2004


Labert flow på gamle flasker
*Hvis man kan lide Outlandish, går man med garanti ikke galt i byen ved at investere i Majids debutalbum, Life Knowledge Poetry. Rapperen og sangeren har længe hørt til i slænget omkring de tre succesfulde fyre fra Brøndby Strand, og selv om Majid med de marokkanske aner altså claimer Avedøre, så har de meget til fælles. Produktionerne er varme, omkvædene fængende, og der bliver taget fat i de store temaer. Eksempelvis den svære kærlighed og det at stamme fra en indvandrerfamilie, der med omstillingsbesvær har slået sig ned i en vestlig kultur.
Albummet byder på en række fremragende numre, og især den Tue Track-producerede »New Love« sætter nye standarder for dansk rap på engelsk – høhø. Ikke mindst det helt igennem fantastiske sample af et gammelt Blue Note-nummer gør underværker på skæringen, som tenderer det magiske.
Skal man udsætte noget på Life Knowledge Poetry, må det være, at den labert flowende Majid ikke lægger opsigtsvækkende alen til Outlandish' miks af især den arabisk musikskat og amerikansk klingende hiphop. Og så at de mange forskellige producere sakser lidt for meget i albummets røde tråd.rusk

Majid: Life Knowledge Poetry (Virgin)
www.majid.dk

Det' Vildt, Dér
*De er ikke alle sammen lige gode, men de mange bidrag på Danske Videoer Dér hjælper hver især med dokumentationen af dansk raps udvikling og mangfoldighed siden 1988.
Fra Rockers By Choices »Engel«, der udspillede sig med firserfril på et af medlemmernes drengeværelser, over Al Agamis MTV-hit »Deep Undercover« til Suspekts afsindigt forrygende »Hvem er en...«.
I alt samler Danske Videoer Dér 49 forskellige bud fra genren, der er gået fra undergrundsbastard til mainstream-guf for DR1's Boogie-seere.
Indsamlingsarbejdet er imponerende, selv om det skæmmer lidt, at enkelte pladeselskaber ikke har villet lege med. Derfor glimrer bl.a. Outlandish med deres fravær, ligesom Lucas’ geniale »Lucas With The Lid Off« af mesteren Michel Gondry mangler.
Til gengæld kan man så trøste sig med en flok underholdende interview eksekveret af Bisgaard-klanen – nemlig Jeppe ’Jay-B’ og Hans-Otto. Ikke dumt, dér.rusk

Diverse kunstnere: Danske Videoer Dér (Virgin/Primo)
www.primoentertainment.dk

Trætte tykke dreng
*Det kører ikke længere for Norman Cook. Manden med de mange kunstnernavne, som for syv år siden fandt sig til rette med Fatboy Slim-aliaset, leverer ikke bigbeat-varen med sit fjerde album, Palookaville.
Førstesinglen »... Slash Dot Dash«, som vistnok er dj’ens kommentar til internetificeringen, lyder decideret enerverende og hans fortolkning af Steve Miller Bands gamle supernummer, »The Joker« burde få konsekvenser for andet end mandens pladesalg.
Sangene til hustruen, der for et par år siden havde en offentlig affære med en anden britisk dj, pynter lidt på resultatet. Men »Put It Back Together« og »North West Three« udstiller også Friture Frands’ problemer med anstændig sangskrivning.
Over for nærværende anmelder beskrev Norman Cook for nylig Palookaville som et »post-club-album« eller måske et »barbecue«-album. Spørgsmålet er måske nærmere, hvem der er post.
Hvis Fatboy Slim føler sig for gammel til at lave musik til dansegulvet, burde han måske helt lave være.rusk

Fatboy Slim: Palookaville (Skint Records/Sony)
www.fatboyslim.net

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her