Læsetid: 1 min.

Kunstnere hjælper Tate

28. oktober 2004

*Trange kår i kunstens verden er ikke kun et dansk fænomen, men er også virkelighed for det britiske Tate Gallery. Museet har svært ved at vedligeholde deres samling af samtidskunst på et marked, der igennem de seneste 20 år har været præget af besparelser i den offentlige støtte og prisstigninger på kunstmarkedet på op til 1.000 procent. Med en ny kampagne, Building the Tate Collection, har museet fået hjælp i form af donationer fra prominente samtidskunstnere som Frank Auerbach, Damien Hirst og David Hockney. IfølgeTates direktør Nicholas Serota er kampagnen en nødvendighed, hvis museet skal bibeholde sin status i den britiske kunstverden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her