Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

30. oktober 2004


’Rejseholdet’ afløser ’New York Blues’
*Fisher, Ingrid Dahl, La Cour og de andre kollegaer får mere plads at boltre sig på, når de får amerikansk jord under fødderne i en kommende amerikansk version af den populære serie Rejseholdet. ABC og Touchstone Productions, der har købt manuskriptrettighederne af DR, vil lancere serien under titlen Unit One med amerikanske skuespillere i rollerne. Hvorvidt de autentiske danske kriminalsager, som Rejseholdet er skrevet over, vil blive transformeret til en amerikansk virkelighed er endnu uvist, men serien forventes at afløse den succesfulde New York Blues efter dennes 12. og sidste sæson. Producent i DR TVDrama Sven Clausen forklarer i en pressemeddelelse fra DR, dansk tv-dramas store succes med at DR gennem de sidste ti år har haft øje for at bygge bro mellem tv- og filmproduktionsmiljøerne. mla

Jazzprofiler på Lolland-Falster
*Kulturcentret Fuglsang på det sydlige Sjælland har i mange år haft klassisk musik på programmet. Men fremover vil man også satse på jazzen. Det markeres med en særlig koncertbegivenhed søndag kl. 15, hvor den internationalt renommerede amerikanske saxofonist, Charlie Mariano, mødes på scenen med en fornem dansk trio: trommeslageren Alex Riel, bassisten Jesper Lundgaard og pianisten Heine Hansen. www.kulturcenter-fuglsang.dk cmh

Weel og Passer på touchscreen
*Fra den 11. november bliver det lettere at gense ens yndlingsklip med f.eks. Liva Weel og Dirch Passer, når Det Danske Revymuseum på sin 11 års fødselsdag skifter navn til Revymuseet og åbner dørene for en ny digitaliseret revysamling. I ligeledes nye lokaler på Allégade 5 på Frederiksberg kan publikum bladre sig frem gennem revyhistorien på touchscreens, hvor revybranchens garvede navne har fået selskab af nogle af de yngre som Det Brune Punktum og Ørkenens Sønner. Moderniseringen af museet er blandt andet sket med hjælp fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond, der har doneret 1 million kroner til formålet. mla

Lokale globale rytmer
*Frem til 11. november blender spillestedskampagnen Globeat lokale spillesteder med internationale verdensnavne, skriver GAFFA. De globale beats vil lyde i det ganske land, og går man på tur i det musikalske landskab kan man således finde den kapverdianske sangerinde Cesaria Evora i Amager Bio den 6. november, polyfoniske Zap Mama på Vega den 9. november og algeriske Khaled, der blandt andet har lavet originalnummeret til Outlandish-hittet Aïcha, på Train i Århus den 6. november. mla

Vizki mindes
*Digteren Morti Vizki, der for nylig døde i en alder af kun 41, var i sit skabende virke særdeles produktiv: 10 digtsamlinger, fire romaner, 11 radiospil og syv teaterstykker samt en libretto blev det til. I morgen kl. 15 kan man lægge øre til nogle af disse, når skuespiller, forfatter og instruktør Morten Kirkskov i udvalg læser op af Vizkis værk på Kartoteket i København. Arrangementet, der går under navnet Morti post Mortem. arrangeres af eKleKtisK teaterproduktion og Kartoteket og er årets første ’salon’. Gratis entré.
www.kartoteket.dk mla

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu