Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

2. oktober 2004


Jørgen Ramskovs karriereskift
*Tv-direktør Jørgen Ramskov forlader sit job i DR for at tiltræde en stilling som områdedirektør for produktion og udvikling af spillefilm og dokumentarfilm i Det Danske Filminstitut.
Jørgen Ramskov har siden 1988 med få afbrydelser været ansat i DR, hvor han blandt andet har været chef for udlandsredaktionen på Radioavisen, redaktionschef for Dokumentargruppen og Rapporten på DR-TV, programchef for DR 1 og projektchef for Det Europæiske Melodi Grand Prix, da det blev holdt i Parken i 2001. De seneste knap tre år har ham været tv-direktør i DR.
Som områdedirektør for Produktion & Udvikling regner Filminstituttet med, at Jørgen Ramskov kan tilføre dansk film nye tanker og initiativer.
»En gang imellem er man heldig. Jørgen Ramskov vil bringe nye perspektiver og erfaringer til Filminstituttet,« siger Filminstituttets administrerende direktør, Henning Camre.
msk

Orientering om Orientering
*P1’s lyttere ser ud til at have taget godt imod det nye Orientering, der har været sendt siden begyndelsen af juni måned. Det viser lyttertallene for august ifølge dr.dk/kultur.
Udsendelsen, der er blevet en halv time længere end før, tiltrækker 267.000 lyttere om ugen i tidsrummet mellem kl. 17-18, hvor programmet også blev sendt før ændringerne.
Det er en fremgang på 67.000 i forhold til måneden forinden, og det højeste lyttertal P1 har haft i dette tidsrum i år.
Gallups lyttertal viser i øvrigt, at P4 er landets største kanal. 2.335.000 ugentlige lyttere hører med, mens P3 med 2.129.000 ugentlige lyttere er landets næstmest aflyttede kanal.
P1 har 800.000 lyttere, mens knap en halv million stiller ind på kulturkanalen P2. msk

Design-dating på nettet
*En række unge designere står bag hjemmesiden www.linkup-cph.dk, hvor netværk inden for det københavnske design- og arkitekturmiljø kan etableres og dyrkes. Hjemmesiden, der gik i luften 1. oktober, indeholder en arrangementskalender, opslagstavle, redaktionelle indlæg, brugernes egne link og faglige dating for brugerne, skriver Børsen. Formålet med netværket er at ruske op i miljøet og skabe en frodig, faglige debat om dansk design. Det første arrangement i Link Up’s regi foregår 11. november. Interesserede med andre faglige baggrunde er også velkomne. msk

Kortest muligt
*Brødre Susanne Biers Brødre modtog på Hamburg Filmfestival filmanmeldernes pris, Der Preis der Hamburger Filmkritik, der motiveres af kritikere fra aviserne Stern, Der Spiegel, Die Welt, Hamburger Abendblatt samt tv-stationen NDR.
*Filmpriser De danske dokumentarfilm Rocket Brothers og Jerusalem, Min Elskede, instrueret af henholdsvis Kasper Thorsting og Jeppe Røndes, modtog tilsammen tre priser på Nordisk Panorama i Reykjavik i Island for nylig. Rocket Brothers indhentede festivalens førstepris, Den Nordiske Dokumentarfilmpris, mens Jerusalem, Min Elskede modtog både Juryens Special Mention og Publikumsprisen for bedste kort- og dokumentarfilm. msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu