Læsetid: 1 min.

Reportagepris til Kina

4. oktober 2004

*Førsteprisen på 50.000 Euro i Lettre Ulysses Award, der sent lørdag blev uddelt i Berlin, gik til Chen Guidi og Wu Chuntao for deres kontroversielle reportagebog »Undersøgelse af kinesiske bønder«. Den eksplosive tekst er den første grundige udforskning af de økonomiske, sociale og politiske forhold for de henved 900 millioner bønder, som stort set er ukendte i vesten. Bogen udkom i 2003 og beskriver despotisme, vilkårlighed, korruption og vold, der nogle gange udvikler sig til mord og lovløshed, som en stor del af de kinesiske bønder lever under.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her