Læsetid: 1 min.

Hæder

13. marts 2000

Bodil-triumf for Den eneste ene

*Den romantiske komedie Den eneste ene vækker - modsat f. eks. Mifunes sidste sang - ingen voldsom interesse i det store udland. Herhjemme er filmen derimod det store hit hos både publikum (ca. 900.000 tilskuere!) og kritikere.
De sidstnævnte betænkte i går filmen med tre Bodil-statuetter - instruktøren Susanne Bier modtog en Bodil for at have lavet årets bedste film, og Sidse Babett Knudsen og Paprika Steen fik hver én for henholdsvis bedste kvindelige hoved- og birolle.
Mifunes sidste sang blev dog ikke glemt. Jesper Asholt fik en Bodil for bedste mandlige birolle som den retarderede bror.
Også Lotte Svendsens Bornholms stemme fik en enkelt Bodil. Den gik til Henrik Lykkegaard for hans hovedrolle som den fallerede bornholmske fisker.
Som bedste ikke-amerikanske film valgtes spanieren Pedro Almodóvars Alt om min mor, mens David Lynch blev vinderen blandt amerikanerne med The Straight Story. Desuden var der særpriser til fotografen Dirk Brüel og til den nu 90-årige komediestjerne Marguerite Viby, der hædres med en æres-Bodil, især for sin komedier i' 40'erne.
Pim.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her