Læsetid: 1 min.

Hassan myrdet

En video overgivet til al-Jazeera viser sandsynligvis halshugningen af den kidnappede nødhjælpsarbejder Margaret Hassan
17. november 2004

Den britiske ambassade i Bagdad bekræftede i aftes, at en videooptagelse, som den arabiske tv-station al-Jazeera fik tilsendt for to dage siden, viser halshugningen af den irsk fødte irakisk-britiske statsborger Margaret Hassan, der var direktør for hjælpeorganisationen CARE International i Irak.
Samtidig udsendte Hassans familie i London via det britiske udenrigsministerium en pressemeddelelse, hvor de sagde, at de regnede med, at hun nu var død. »Vore hjerter er sønderknuste. Intet kan retfærdiggøre dette. Margaret var imod sanktionerne og krigen. At begå sådan en forbrydelse mod nogen er utilgiveligt. Men vi fatter ikke at nogen kunne gøre dette mod vores godhjertede og medfølende søster,« sagde hendes fire søskende.
BBC bragte i aftes et indslag med Tahsin Hassan, Margaret Hassans mand. Her sagde han: »Jeg har hørt om en video, der synes at vise drabet på Margaret. Den er måske ægte, jeg ved det ikke. Jeg bønfalder de mennesker, som har taget Margaret om at fortælle mig, hvad de har gjort ved hende. Jeg har brug for hende Jeg har brug for at begrave hende i fred. Margaret levede med mig i Irak i 30 år. Hun viede sit liv til at tjene det irakiske folk. Jeg beder jer – jeg bønfalder jer om at returnere hende til mig.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu