Læsetid: 2 min.

Huset og jeg

23. november 2004

SPOT
Vi troede det var slut. I Reality-serien Huset, der har fyldt hele TV 2’s tirsdagaftensendeflade i flere uger nu, fik beboerne solgt de lejligheder, de har brugt ti uger på at indrette. Ja, for meningen var ikke, hvis der var nogen, at de skulle indrette en lejlighed til sig selv.
De fire par fik hver udleveret en nøgle til en lejlighed i ’Huset’ i det centrale København, hvor de i hver episode så skulle indrette et rum for et givent beløb. Ved hver episodes afslutning fik et par så point for den aftenens bedste indretning. Og så var der en bonuspræmie: Et af parrene fik anerkendelse for en detalje i deres indretning, der gav det et særligt personligt udtryk. Men hvorfor skal indrettere have en præmie for en særlig personlig detalje, når ingen af de særlige personer skal bo i lejligheden? Hvis lejligheden skal kunne sælges til hvem som helst med løsøre og det hele, var det så ikke bedre at uddele en præmie til det par, der har ramt IKEA-katalogets indretning med størst præcision (det er jo åbenbart det, de unge vil ha’). Det er ved gud ikke alle, der er interesserede i at vågne op hver morgen og stirre lige ind i et akvarium med gulvfisk, der er kilet ind i væggen - men en særlig personlig detalje er det naturligvis.

Sidste tirsdag stod ’Husets’ indrettere over for den helt store finale. TV 2 havde arrangeret en auktion, så de mange tusind mennesker, der havde været til åbent hus i ’Huset’ skulle hoppe oven på hinanden for at få lov til at byde på dem. Da auktionarius præsenterede den første lejlighed og startede handlen ved to millioner kroner, var der stille. Meget stille, meget længe. Inden en midaldrende mand med kone løftede armen og købte lejligheden. Faktisk blev alle lejligheder solgt til samme køber for nogenlunde samme sum.
Et antiklimaks af dimensioner for ’Husets’ indrettere, og en skuffelse som var lige ved at få værten Nicolai Sommers evigglade ansigt til at blegne. Køberen ejede såmænd også de andre huse i området og ville bruge ’Husets’ lejligheder til at vise, hvilke indretningsmuligheder, der er for de mulige købere til de andre huse.
Men Nicolai Sommer er stadig glad. I aften spørger han ’Husets’ indrettere, hvordan det er at undvære ’Huset’.

Og bare rolig, De behøver ikke undvære ’Huset’ længere end til næste efterår, hvor TV 2 igen reserverer noget nær en hel aftens sendeflade til småskænderier, kändis-pirren, personlige detaljer og spændende hushandler.

*TV 2 kl. 20.00: Huset

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu