HCA
BERLIN »Pokkers,« mumler Welt der Frau.
Kronprinsesse Mary er iført kridhvid buksedragt. Den er så kropsnær, at man kan tælle hendes ribben, næsten, og er samtidig et omvandrende dementi af alle ugebladenes historier om »en sød hemmelighed«.
De tyske ugeblade satser hårdt på det royale stof, og af alle nyheder om Europas kongehuse er nyheden om en graviditet den bedste.
Derfor forsøger tyske ugeblade, at gøre prinsesserne gravide mindst en gang om måneden.
De resterende uger er der skilsmisse, livstruende sygdom eller ballade med svigerfamilien.
»Tyskland har jo ingen kongelige og dem vi havde, duede ikke! men læserne savner dem alligevel,« siger Welt der Frau, når hun skal forklare den uudslukkelige interesse for kongelige i forbundsrepublikken.
Welt der Frau distancerer sig udtrykkeligt fra den del af branchen, der selv digter sine historier.
Ugebladet vil fremstå seriøst, den udearbejdende husmors valg.
»Pokkers,« siger Welt der Frau.
Influenza!
Egentlig skal det handle om H.C. Andersen men man glemmer det hele tiden. Digteren blev født for 199 år siden, og Danmark lægger sig i selen for at hylde ham med et brag af et jubilæumsår.
Verden over er der udnævnt en stribe Hans Christian Andersen-ambassadører, som skal formidle den store dansker.
På Berlins rådhus udnævner Kronprinsen seks tyske ambassadører, bl.a. det tyske industriråds tidligere formand Hans-Olaf Henkel (der ikke anede, at Andersen havde skrevet de eventyr, han fik læst op som barn) og tv-værten Sandra Maischberger, der aldrig har været i Danmark.
Maischberger blev temmelig kendt for et par år siden, fordi hendes interview med det norske tronfølgerpar endte med, at Mette-Marit fik svejseøjne af tv-projektørerne og måtte sende Haakon alene på officielt besøg i Tyskland. Senere blev Maischberger omtalt som kansler Schröders hemmelige elskerinde, men lad nu det ligge. Det var jo digt.
Blandt de udnævnte ambassadører er også den kendte sangerinde Nina Hagen. Hun kender alt til Danmark, for hun er dansk gift og dertil en flittig tilhænger af fristaden Christiania.
Punkdronning møde kronprins, har pressen allerede skrevet som overskrift på dagens historie, men den bliver der ikke noget af.
Nina har desværre fået influenza og må i stedet sende sin manager, Klaus Mabel Aschenneller.
»Hun er meget ked af, at hun ikke kunne komme,« beklager han.
Hvordan Nina Hagen rent konkret vil varetage sit arbejde som ambassadør, ved han ikke.
Mary drak vin
Nina Hagens afbud flytter unægteligt begivenhedens tyngdepunkt.
Pressen er mødt talstærkt op for at møde den farverige punkrocker. Nu mangler der noget og der er linjer, der skal skrives, tv-indslag, der skal laves.
Tronfølgerparret siger intet, de to spurter fra museum til kunstudstilling. Et hegn af livvagter sørger for, at ingen kommer for tæt på.
Bild Zeitung står majestætisk og ryger på en hjemmerullet.
»Det vigtigste er jo allerede sket,« siger Bild og henviser til artiklen i mandagsudgaven, hvor parrets gøren og laden under den private, hemmelige del af besøget er udførligt beskrevet:
Overnatning i slotshotel Vier Jahreszeiten, middag på Paris Bar med 20 venner. Man fik muslingesuppe, gåselever med østers og stør, hjorteryg og lammefilet og til slut kanelparfait. Dertil rigelig Bordeaux til 80 euro flasken.
»Også Mary drak vin...«. De tre sigende prikker markerer endnu engang dementiet af »en sød hemmelighed».
»Vi fulgte efter dem i bil det er jo ikke forbudt. Men de slap fra os en enkelt gang,« indrømmer Bild.
Frederik og Mary er nået til den danske ambassade. Udenfor står den 43-årige Maria Anselmann. Hun er kommet fra Hamborg for at vifte med et dansk og et australsk papirflag.
»Det danske flag stammer fra deres bryllup, som jeg tog til København for at opleve. For mig er de kongelige et afbræk i hverdagen,« forklarer Maria Anselmann.
I tasken har hun et par langstilkede roser, som hun håber at kunne give til Mary. Lykkes det ikke, gør det ikke noget. De er af plastic.