Læsetid: 1 min.

Litterært svar på bandaid

30. november 2004

Den sydafrikanske forfatter og nobelpristager i litteratur Nadine Gordimer har samlet en imponerende gruppe af litteraturens verdensnavne til udgivelse af værket Telling Tales, der kommer på gaden på onsdag til fordel for Sydafrikas hiv- og Aids-syge. Forfattere som Gabriel García Márquez, Susan Sontag, Paul Theroux, Salman Rushdie, John Updike, Günter Grass, Woody Allen, Arthur Miller og Hanif Kureishi er blot nogle af de mange, der i antologien udøver det Gordimer kalder »imaginationens transformerende kraft« til undsætning for en sydafrikansk virkelighed, hvor AIDS-epidimien er i stadig vækst. Den 81-årige forfatterinde, der er kendt for sit politiske og sociale engagement, blev inspireret til projektet af de seneste års mange støtteinitiativer indenfor musikken. Telling Tales udkommer som paperback på Farrar, Straus & Giroux til en pris på 14 dollars. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her