Læsetid: 1 min.

Optimisme

Lille oplagsfremgang giver noget at basere fremtidstroen på, sagde Palle Weis på Informations generalforsamling
24. november 2004

Fra vor helt egen verden
I et mediemarked, hvor antallet af daglige betalingsaviser på landsplan i det forløbne år er faldet med 50.000 eksemplarer, er det lykkedes Information at stabilisere oplaget – i oktober har der endog kunnet spores en lille fremgang.
I sin formandsberetning ved Informations generalforsamling i aftes hæftede bestyrelsesformanden sig ved det positive. Torben Möger Pedersen lagde vægt på, at Information efter et års rationaliseringer kunne præsentere et årsregnskab, der – trods et underskud på 335.000 kr – pegede i den rigtige retning. Medregnes udgifter til fratrædelser m.m. på godt 1,3 mio. kr. er resultatet på niveau med sidste års overskud på omtrent en mio. kr. Dermed er Information »godt på vej mod en bæredygtig økonomi«.
Med årets udgang ophører den økonomiske støtte, som Information har fået fra Dagspressens Finansieringsinstitut siden 1998. Årligt har tilskuddet beløbet sig til max. fem mio. kr. Ifølge Informations administrerende direktør, Henrik Bo Nielsen, blev der i sin tid lagt en plan for afvikling af støtten, som bl.a. indebar investeringer i et nyt redaktionelt produktionssystem og en reduktion i bemandingen: »Det betød desværre, at vi måtte sige farvel til en række medarbejdere, som havde tjent bladet i mange år,« siger Henrik Bo Nielsen. »Til gengæld har vi opnået en betydelig besparelse i produktionsomkostningerne, så vi er kommet et skridt nærmere en sammenhængende økonomi.«
Generalforsamlingen var den første af slagsen for avisens nye chefredaktør, Palle Weis, der er hentet fra Kristeligt Dagblad. Palle Weis mener, at den seneste lille oplagsstigning giver noget at basere en optimisme på. Den skal Information »bruge til at befæste positionen som den avis, der skriver mest substantielt, perspektiverende og vedkommende om politik, internationale forhold og kultur for et uddannet og dannet segment,« sagde han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her