Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

3. november 2004


Kulturelt korrekte radiolyttere
*Vores alle sammens kulturforbrug og kulturelle vaner er løbende under beskydning: Vi ser for mange amerikanske tv-serier, vi sms’er generelt for meget, og så er vi blevet dårligere til at koncentrere os om en god, lang bog. Nu giver nye tal fra Gallup imidlertid håb, hvad angår vores vaner i æteren: Selv om radioforbruget er faldende og konkurrencen fra kommercielle radiostationer stigende, forbliver radiolytterne trofaste mod DR’s radiokanaler P1, P2, P3 og P4. I tredje kvartal af 2004 brugte danskerne i gennemsnit 21 timer og 48 minutter om ugen på at lytte til radio, 44 minutter færre end samme periode 2001. Men i to af de over tre timer, den gennemsnitlige dansker bruger om ugen, er der stillet ind på én af DR’s kanaler. Den mest lyttede radiokanal i denne periode var således P4, hvor 2.282.000 danskere spidsede ørene. Og mens P3 kommer ind på en anden plads med 2.022.000 lyttere, ligger Sky Radio på en tredjeplads med under halvt så mange lyttere som P4 - nemlig gennemsnitlige 1.086.000. mla

*Den skrækindjagende kannibal dr. Hannibal Lecter vender tilbage - først på skrift og dernæst på lærred. Hollywood producenten Dino DeLaurentiis har allerede nu købt filmrettighederne til bogen Behind the Mask, der udkommer til efteråret 2005. Forfatteren til de tidligere bøger om den fortærende psykopat, Thomas Harris, vil med romanen stille sine læsere nysgerrighed for, hvad der ligger til grobund for ondskabens mysterium: »Millioner af læsere har undret sig over, hvordan Lecter fik udviklet sin smag for ondskab,« skriver Richard Cable fra Random House ifølge DRs kulturportal i en pressemeddelelse. Romanen vil være en skildring af Lecters ungdomsår, og handlingen vil således ligge forud for de andre bøger. mla

Hirst får frie hænder
*Den kontroversielle kunstner Damien Hirst, der er mest kendt for sit kunstværk med dyr i formaldehyd, skal designe coveret til nyindspilningen af Band Aids single Do They Know It’s Christmas?, skriver BBC News. Dermed overtager han arven fra popkunstneren Peter Blake, der skabte det oprindelige cover til 1984-julehittet og som stod bag det velkendte design til Beatles albummet Sergeant Pepper. Indtil videre står navne som Sugababes, Robbie Williams, Dido og Justin Hawkins fra The Darkness på listen over kunstnere, der dukker op til indspilningen den 14. november. mla

Pris til Wellendorf
*Kassandra Wellendorf har modtaget Specialprisen ved The International Media Art Award i Baden-Baden i Tyskland. Hun har modtaget prisen, der lyder på 5.000 euro samt et tre-måneders produktionsstipendiat ved ZKM, Zentrum für Kunst und Medientechnologie, for sin film Invisible, der er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut. Den internationale fagjuryen begrunder valget med instruktørens brug af »virkelige dokumenterede tilfældigheder,« der »viser kunstnerens stærke evne til at observere og skabe en komposition ud fra det, hun observerer,« oplyser Filminstituttet. mla

Irske toner
*Har man hang til irske toner, kan man fra på torsdag den 4. november og fire dage frem kaste sig ud i Copenhagen Irish Festival. Festivalen byder blandt andet på den irske sangerinde Niamh Parsons, der i akkompagnement af guitaristen Graham Dunne giver koncert fredag kl. 20 i St. Kannikestræde 19, Kbh. Lørdag aften er det populære band Dervish på scenen samme sted.
www.irishfestival.dk mla

Kortest muligt
*Madsen I dag kl. 18.30 er det muligt at opleve Svend Åge Madsen i Boghandel Kristian F. Møller på Store Torv 5 i Århus. Her fortæller han om sin seneste udgivelse Levemåder.
*Robbins I aften kl. 20 er der på Det Kongelige Teaters Gamle Scene premiere på balletterne Fancy Free og In the Night af den amerikanske koreograf Jerome Robbins. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her