Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

10. november 2004


Jazz Festival trækker turister
*Der er potentiale i Copenhagen Jazz Festival, der alene i år var »helt eller delvist årsag til«, at næste 4.500 udenlandske turister besøgte Danmark, viser en ny undersøgelse, som Danmarks Turistråd har udarbejdet. Dertil kommer de cirka 8.000 danske turister, der trodsede det dårlige vejr og tog turen til København for at nyde den jazzede stemning i hovedstadens gader og på gadernes beværtninger. Turismeeffekten af det store antal udefra kommende besøgende er ligeledes stor: 9.000 hotelovernatninger, der helt eller delvist kan tilskrives festivalgæster, samt en turistomsætning fra de tilrejsende på knap 28. mio. kr. i løbet af festivalens 10 dage, hvoraf halvdelen alene kan tilskrives turister, der kom til byen for festivalens skyld. Eventturismechef i Danmarks Turistråd, Lars Blicher-Hansen, skønner, at en mere effektiv markedsføring af festivalen kan resultere i en fordobling af antallet af udenlandske turister over en treårig periode: »Vi har nu fået dokumenteret, at jazzfestivalen er en international event, som er værd at bygge videre på. Sammen med Copenhagen Jazz Festival vil vi nu se, hvordan vi kan markedsføre begivenheden over for et bredt, internationalt publikum,« udtaler han i en pressemeddelelse. mla

Nu på tv: DM i nødhjælp
*Et nyt tv-koncept kommer på de danske fjernsynsskærme i begyndelsen af næste år. Den 29. januar holder DR nemlig et stort DM i Indsamling tv-show, der skal få den indre konkurrenceånd frem i seerne.
»Det mest meningsfulde mesterskab nogensinde,« kalder generalsekretær i ISOBRO, der er brancheorganisation for 101 indsamlingsorganisationer, Flemming Kofod-Svendsen konceptet, skriver DR. ISOBRO samarbejder med Dansk Tipstjeneste og DR om begivenheden, der skal skaffe penge til forældreløse børn i Afrika. Den mest succesfulde, kreative og engagerede indsamler vil blive kåret ved showet. Det sympatiske koncept er tidligere blevet brugt i såvel England, Norge og Schweiz.mla

Leth fik Nordisk Film Prisen 2004
*Jørgen Leth modtog i mandags Nordisk Film Prisen 2004 på 98.000 kroner for sit mangeårige arbejde i filmbranchen, skriver Ritzau. Priskomitéen lagde især vægt på Leths betydningsfulde arbejde som inspirator, instruktør og filmkonsulent samt hans evne til at tale sit eget sprog i de over 40 film, han har lavet i sin over 40-år lange karriere. Jørgen Leth, der i 1989 fik opmærksomhed med sit passionerede engagement som kommentator ved Tour de France, har senest været aktuel med sit samarbejde med Lars von Trier og De Fem Benspænd. mla

Billedhuggernes år
*Billedhuggerne Ole Broager, Hans Pauli Olsen og William Louis Sørensen modtager fredag hver 400.000 kr. i form af legater fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatet. Legatet, der blev oprettet i 1957 til minde om komponisten og hans hustru, der var billedhugger, fordeles ud fra sin egen særegne demokratiske logik: I år med lige årstal gives det til billedhuggere og i år med ulige årstal til danske musikere og komponister. Hæderspriserne overrækkes den 12 november i Den Frie Udstillingsbygning i København, hvor man fra den efterfølgende dag og frem til den 5. december kan opleve en udstilling med ældre og nye værker af de tre kunstnere, hvis særegne fællespunkt betegnes som deres evne til at »vove sig helt ud til kanten, for hvad skulpturen kan.« mla

Tyverier forfølger U2
*Det populære rockband U2 har svært ved at holde på guldkornene. For nyligt blev forsangeren Bono således genforenet med de originale tekster til albummet October, der blev stjålet i 1981, og denne gang er det sangene fra deres kommende album How To Dismantle An Atomic Bomb, der er sluppet ud af pladeselskabets hænder.
Produktchef i Universal Music i Norge, Eivind Slottsvik, fortæller til Verdens Gang, at en kopi af næsten hele albummet blev stjålet under en fotooptagelse i Frankrig – og ikke overraskende kan utålmodige U2-fans i dag høre sangene på internettet. Det er halvanden uge før udgivelsen den 22. november. mla

*Ond onsdag Eller Wicked Wednesday, der er et spoken word arrangement med performance-poeter og stand-up-digtere, der dyster på ord, kan i aften kl. 20.04 og på onsdage året ud opleves hos PLAY på Njalsgade 21 F i København

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her