Læsetid: 1 min.

S vil stramme krav til privatskoler

Socialdemokraterne barsler med et udspil, der skal stramme op på kravene til privatskoler
12. november 2004

Socialdemokraterne ønsker en opstramning i forhold til de private skoler. Det gælder både kravene til at oprette nye skoler samt et statsligt tilsyn med, at skolerne lever op til de faglige krav.
»Vi ser gerne, at der kommer et offentligt tilsyn med de private skoler. Det er ikke tilstrækkeligt, at eksempelvis en fundamentalistisk skole selv udpeger en tilsynsførende, der i princippet kan komme fra anden skole med samme interesser,« siger uddannelsesordfører, Pernille Blach Hansen.
Partiet ønsker desuden, at der stilles større krav til oprettelsen af privatskoler.
I dag kræves der blot 12 elever for at oprette en ny skole, og den mindstegrænse bør hæves til omkring 40 elever for at sikre et ordentligt undervisningsmiljø, mener Pernille Blach Hansen.

Opbakning til tilsyn
Hun opfordrer også til en debat om den statslige bevilling til de private skoler.
»De skoler, der bidrager til at løfte en samfundsmæssig opgave, enten i form af integration eller tilbud om specialundervisning, bør have et andet økonomisk tilskud. Om de skal have mere eller om andre skoler skal mindre, har vi ikke lagt os fast på,« siger hun.
Hos både SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti falder tanken om et offentligt tilsyn i god jord, men Louise Frevert (DF) vil ikke være med til at pille ved hverken tilskuddet eller antallet af elever.
»Retten til selv at kunne etablere en skole skal vi ikke gå ind og pille ved. Så går hele friskoletanken fløjten,« siger uddannelsesordføren.
Også De Konservative forholder sig umiddelbart positivt til tanken om, at enten kommune eller stat skal føre tilsyn med skolerne.
»Men vi må naturligvis først se, hvordan forslaget er udformet,« siger ordfører, Helle Sjelle.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her