Læsetid: 1 min.

Tonny og Sonny

Kult-tv- fra 80’erne ude på dvd
26. november 2004

»Kakkelovne i folks stuer.« Sådan beskrev Steen Rasmussen og Michael Wikke deres tilgang til tv-satire sidst i 80’erne, hvor de etablerede sig i primetime-fredagsunderholdning med Tonny Toupé Show og Sonny Soufflé Chok Show. Den lune tilgang varmer stadig, når man genser de to dvd-aktuelle tv-serier, der med selvfede værter og løfter om »pop, power & pågående journalistik« foregreb udviklingen indenfor mediet med alt og intet i broget blanding.
Sammenlignet med dagens tv-landskab er tempoet ind imellem noget langsomt. Nostalgifaktoren er imidlertid i top, når man igen får lov at møde Klap i Olsen, Mastodont Svend, Henriette Hermansen, Brdr. Bisp og ikke mindst de fire Jørgen Clevin’er, som faktisk er blandt de sjoveste indslag.
Der er kræset for fans med indlagt booklet, kommentarspor og lysbilledshow, hvor Wikke & Rasmussen tænker sig tilbage med både sjove oplysninger og mere almindelig hyggesludresnak. Grunden til, at det skulle tage 20 år tid at få dvs’erne, er Wikke & Rasmussens hang til god musik. I tv er der frit valg på alle hylder, men på dvdskal alt cleares, hvilket bl.a. har medført en del genindspilninger.

*Tonny Toupé Show og Sonny Soufflé Chok Show. Region 2. CMC Entertainment. Kan fås i enhver anstændig dvd-butik

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu