Læsetid: 1 min.

Voldsom dag i Haag

Storstilet politiaktion og nedbrændt muslimsk skole. Situationen i Holland er kørt op efter mordet på van Gogh
11. november 2004

AMSTERDAM – En daglang belejring af en lejlighed i Haag sluttede i aftes med anholdelsen af to personer, som hollandsk politi mistænker for at være terrorister.
Politiet havde i forbindelse med en ’anti-terror’-operation forsøgt at komme ind i lejligheden om formiddagen, men var blevet mødt af en håndgranat med tre sårede betjente til følge. Herefter kom politibusser en masse til syne, og politiets skarpskytter var klar på tagene. Folk fra de omkringliggende huse blev ført hen til et nærliggende gymnasium, hvor de til aften fik et varmt måltid, inden de fleste kunne vende hjem igen.
Det var fremdeles hen på aftenen uklart, hvilke personer, der var blevet anholdt, og politiet ville kun sige, at aktionen var en del af en igangværende terrorundersøgelse. Siden mordet på filmmanden Theo van Gogh i sidste uge, har der været debat om myndighedernes evne til at forebygge terrorisme.
Samtidig var hollænderne i går vågnet op til det 14. attentat siden i fredags, da en islamisk grundskole i den lille by Uden i det sydlige Holland var blevet brændt ned til grunden. Ministerpræsident Jan Peter Besøgte kaldte den igangværende spiral med anslag mod enten kirker, skoler eller moskeer for »u-hollandsk«. I en appel til befolkningen i aftes, sagde Balkenende: »Man holder sig fra skolerne. Man holder sig fra moskeerne og kirkerne. Man holder sig fra folk, der siger deres mening. Alle må indse, hvilke regler, der gælder i vores land.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu