Læsetid: 2 min.

Ellemann bestyrer Det Kgl.

Den tidligere Ventreformand er glad for at sidde i bestyrelsen for Det Kongelige Teater. Oppositionen efterlyser bredere politisk repræsentation
29. december 2004

KULTIVATOR
Da kulturminister Brian Mikkelsen (K) i 2003 udpegede Det Kongelige Teaters nye bestyrelse for perioden 2004–2007, fastslog han, at den ny bestyrelse skulle sikre, »at de unikke fysiske rammer kunstnerisk udfyldes på ypperste vis«. Og udnævnte den forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen til bestyrelsen.
I dag sidder den travle eks-udenrigsminister bl.a. og sikrer den kunstneriske kvalitet på nationalscenen. For sit medlemskab af denne bestyrelse kan Uffe Ellemann-Jensen supplere ministerpensionen med små 87.000 kr. årligt. Et helt umiddelbart spørgsmål trænger sig på: Hvilken kunstnerisk indsigt er det, den pensionerede minister har gemt på i alle disse år, og som nu kommer landets nationale teater til gode?
»Jeg anser mig selv for at være et kultiveret menneske,« griner Uffe Ellemann-Jensen.
»Derudover har jeg en del erfaring i det politiske spil. Jeg går ud fra, at det næppe er den ringeste erfaring at stille med dér! I forhold til Det Kgl. Teater, der burde det være velkendt, at jeg er en stor operaelsker, men der kan man selvfølgelig sige, at det vil næppe være nok,« siger Uffe Ellemann-Jensen, der bruger »dejligt meget tid« på at holde sig orienteret om, hvad der foregår på Det Kgl. Teater og andre teatre.
Den tidligere Venstreformand mener ikke, der er anledning til at gøre hans udnævnelse til politik, men den giver ham ikke desto mindre mulighed for at forfølge en gammel interesse: »Udnævnelsen var en stor og glædelig og positiv overraskelse, fordi det gav mig endnu en undskyldning for at styrte ind og se alt, hvad der kommer af operaer, balletter og skuespil,« siger han.

Andre partifarver?
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jeppe Kofod deler ikke begejstringen: »Jeg ved ikke, hvad det er for kvalifikationer, som gør, at Uffe Ellemann-Jensen er blevet udpeget til Det Kongelige Teaters bestyrelse. Alene det faktum, at han sammen med
den konservative Torben Rechendorff er den eneste i bestyrelsen med politisk tilknytning, giver en skæv politisk repræsentation,« siger han.
Information spørger Uffe Ellemann-Jensen om nogen uden for regeringen ikke kunne tænkes at se hans udnævnelse som en vennetjeneste fra kulturministerens side. Hvad siger han til en sådan kritik?
»Det ville jeg ikke opfatte som en kritik, det ville jeg se som noget positivt,« griner Ellemann-Jensen videre, men understreger samtidig, at han ingen personlige relationer har til Brian Mikkelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her