Læsetid: 2 min.

De gav den gas før jul

Brøndby og FC København delte point i Parken i en særdeles velspillet og hektisk Royal League-kamp i aftes
6. december 2004

Fodbold
Når Brøndby og FC København i løbet af indeværende sæson tørner sammen mindst fem gange – tre i Superligaen og to i den nordiske Royal League – skulle man tro, at kampenes status som forholdsvis specielle og enestående opgør mellem arvefjender ville blive udvandet. At publikum ville holde lidt igen med fremmødet, og at spillerne ville give den mindre gas.
Men sådan er det ikke gået. I de seneste seks-syv kampe i træk har intensiteten været konstant ypperligt høj. Og hvad der måske er mere interessant: Spillets tekniske kvalitet er røget gevaldigt i vejret undervejs.
Det bliver bare bedre og bedre, og det er som om, at det offensive system, som Brøndbys cheftræner Laudrup, efterhånden har indarbejdet hos sit unge hold, også får det bedste frem i FC København, når de mødes.
Sådan var det også i går, da FCK i Parken tog imod Brøndby i de to holds første kamp i Royal League. Banen var dansk, publikum var dansk, og holdene var danske, men det hele var pakket ind i dette nordiske Royal League-gejl, som pudsigt nok udmøntede sig i en lidt mere international stemning. I presserummet sad et par norske journalistgutter og pludrede på deres modersmål. Og vejret var meget nordisk og polaragtigt. Det kan ikke have været meget varmere, end da FCK i sidste uge spillede uafgjort mod Tromsø nord for polarcirklen.

Frem og tilbage
Kampen i går endte 1-1, men allerede efter første halvleg kunne tavlen have vist 3-3, hvis ikke det havde været for dygtigt målmandsspil og en enkelt feberredning på Brøndby-stregen. I første halvleg havde Brøndby et lille overtag, som Thomas Kahlenberg få minutter før pausen omsatte til en scoring, efter at Johan Elmander, vist nok, tog sig en længere solotur på kanten af banen.
Det så ud som, at brøndbyerne havde i sinde at fortsætte stilen i anden halvleg, men efter 20 minutter slappede de af (i et højt tempo), hvorved FCK blev spilstyrende.
Begge hold spillede seværdigt. Laudrups drenge dyrker en seværdig gang bold, der bygger på, at alle mand har en ret god spilforståelse og kan indgå i et hurtigt, fremadrettet førstegangsberøringsspil i firkanter, som fryser modstanderne i bemærkelsesværdige, vredne positurer. Den slags evner FCK ikke, og det er heller ikke træner Hans Backes stil. Hans udgangspunkt er flere mand bag bolden og sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed.
FCK’s spil var knapt så organisk, og når holdet spillede sig igennem til hele og halve chancer, skulle bolden helst forbi Magne Hoseths, Sibusiso Zumas og Elrio van Heerdens fødder. Det gjorde FC Københavns spil langt mere stift end Brøndbys.
Få minutter før den norske dommers sidste fløjt, bankede netop den unge Elrio van Heerden bolden ind i målet bag Brøndbykeeper Karim Zaza efter længere tids pres mod dennes mål. Var det i orden? Sådan som spil og chancer fordelte sig, kunne begge hold egentlig være tilfredse med at få et point med hjem.
Royal League-kampen var den sidste før en længere vinterpause. I Superliga-regi ligger FC København 16 point efter Brøndby, der topper listen. Der skal mere end ekstra løbetræning til for at komme efter det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her