Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

9. december 2004


BBC fyrer 2.900 ansatte
Med forhandlinger om en ny licensaftale med den britiske regering i sigte i 2006, har BBC’s generaldirektør, Mark Thompson, lanceret en handlingsplan for verdens største broadcaster, der over en tre-årig periode vil udsluse eller overflødiggøre 2.900 stillinger, skriver BBC News. Besparelserne i personalegruppen, som forventes at løbe op på 320 mio. pund årligt, skal i stedet bruges på en rigere og mere nuanceret sendeflade med færre genudsendelser og mere originalt programmateriale fra BBC’s egen hånd. Derudover vil public service stationen udvide med et nyt mediecenter i Manchester, der ifølge Thompson skal være med til at udvide stationens lokale forankring. De 2.900 af BBC’s omtrent 27.000 ansatte skal primært findes i selskabets administrative afdelinger. mla

Netmusik en dårlig forretning
Brugerinteressen for bibliotekernes udlån af netmusik er faldet drastisk, siden projektet blev lanceret i september, skriver musikmagasinet GAFFA. Mens bibliotekerne i september måned kunne glæde sig over en flot debut med udlån af cirka 39.000 sange, er antallet faldet til 24.000 om måneden. Og det på trods af at udbuddet af det digitale lånemateriale dvs. de sange, som bibliotekerne har købt licens til med et månedligt gebyr til Bibliotekernes Netmusik er steget fra 35.000 sange til 79.000. Ifølge GAFFA betyder ordningen således et væsentligt økonomisk ressourcespil for bibliotekerne, som i november måned havde betalt gebyrer til udlån af 208.000 sange hvoraf kun 28.726 fandt vej til brugerne.
mla

Nobelfestens mange stjerner
Denne weekend er der dækket op til stjernetræf i den norske hovedstad: Fredag modtager den kenyanske miljøaktivist Wangari Maathai Nobels Fredspris, og lørdag aften byder de to til anledningen importerede værter Tom Cruise og Oprah Winfrey velkommen til Nobelkoncerten i Oslo Spektrum. Mens fredagens højtidelige overrækkelse på Oslo Rådhus ikke har givet den store genklang i den internationale medieverden, er der stort ståhej om koncerten, hvor blandt andre den canadiske jazzfugl Dianna Krall og soulprinsessen Joss Stone vil optræde. Mens kun norsk NRK og Sveriges Television sender overrækkelsen direkte, vil koncerten ifølge producent Odd Arvid Strømstad i Dinamo kunne ses af 450 mio. husstande i 100 lande, skriver Verdens Gang. Den ulige opmærksomhedsfordeling bekymrer imidlertid ikke Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad: »Husk på, at stjernerne er her for at hædre prisvinderen, ikke sig selv,« udtaler han ifølge Verdens Gang til NTB. mla

Rettelse
Vi bragte i går et billede på side 20-21 af forestillingen Rapunzel på Anemoneteatret. Billedet skulle have været fra forestillingen Når du ser et stjerneskud på samme teater, som det også fremgår af billedteksten. Vi beklager. Red.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her