Læsetid: 5 min.

’Ringsted-model ville have kastet branchen ud i åben krig’

Horsens var denne uge omdrejningspunkt for de forhandlinger, der endte med at sende slagteriarbejderne fra Ringsted hjem til julestegen med en fyreseddel i hånden
18. december 2004

Lønnedgang II
De vinterblege mænd har sluppet knivene.
Fra de funklende nye bygninger ved rundkørslen ude på Østbirkvej tæt på motorvejen siver de og sætter kurs mod weekenden, efter en uge hvor de sædvanlige rutiner suppleret af opslidende ensformige bevægelser blev afbrudt af en arbejdskamp udover det sædvanlige.
I Horsens begyndte balladen allerede i den forudgående uge.
Helt præcist da det stod klart, at kollegaerne på Tulip ovre i Ringsted havde accepteret en lønnedgang på 15 procent – mod til gengæld at bevare grebet i de fint slebne knive et uvist stykke ud i fremtiden.
I denne uge sang så tusinder af ufaglærte fra Danish Crown-satellitterne i Hadsund, Holstebro, Herning, Esbjerg, Vojens, Skærbæk, Odense og Rønne blandt mange andre med i koret. Og de sang højt.

Spillereglerne
For de er kort og godt bange for globaliseringstendensen, der synes at brede sig hurtigere end nogen kan gennemskue.
»Det er ikke klogt, hvis slagteriarbejderne udtaler sig til pressen i øjeblikket. De kan så let komme til at sige noget, som de får problemer med og fortryder bagefter,« siger Lars Mose og understreger som en art spilleregel for at tale at han ikke vil være med til at puste noget op, der endnu gløder.
Mose er tillidsmand for omkring 600 slagteriarbejdere på Danish Crown i Horsens og erkender, at han aldrig kan vippe ’tillidsmands-kasketten’ helt af.
Trods det og det faktum, at det nu er seks år siden, han selv snittede i svinekroppe på fuld tid, så mener han hverken at have glemt håndværket eller evnen til at sætte sig ind i kollegaernes situation.
»Det er en helt igennem en trist situation, vi har befundet os i. Alle har været anspændte – men også afklarede – her i Horsens, hvor tingene er blevet afklaret på møder, der har samlet folk fra hele landet. Da vi erfarede, at man havde pillet ved satserne i overenskomsten i Ringsted, måtte vi nødvendigvis råbe vagt i gevær.«
Derefter begyndte strejkerne i det små.
»Sidste fredag bad vi ledelsen i Danish Crown om at pille aftalen af bordet – og forme en ny. De skal nemlig ikke spille hasard med vores arbejdspladser.«

Hårdt pres
Lørdagen inden den tredje søndag i advent blev så brugt til at strikke en ny lokalaftale sammen til Ringstedfolket inden for overenskomstens rammer.
»Og det lykkedes rent faktisk,« pointerer Lars Mose, der som andre med hans ansvar nu ikke var synderligt begejstret for resultatet.
»Men vi kunne være blevet tvunget til at godtage det,« mener tillidsmanden, som i stedet blot kunne se til, at konflikten brød ud i lys lue og bredte sig.
»Pludselig handlede det ikke længere om, om aftalen lå inden for rammerne eller ej – den var simpelthen imod ånden blandt slagterifolket. Nu drejede det hele sig udelukkende om de 15 procents lønnedgang.«
I onsdags stemte Ringsted selv weekendens alternative aftale ned efter mere end hårdt pres.
»Selv om jeg risikerer at blive upopulær for udtalelsen, så vil jeg gerne fastslå, at jeg personligt har fuld forståelse for mine kollegaer i Ringsted, der valgte, som de gjorde i første omgang. For dem var det et spørgsmål om at få livet til at hænge sammen. Og en lønnedgang på 15 er trods alt bedre end den på omkring 40, de nu kommer til at oplever ved fyringen,« bemærker tillidsmanden fra Horsens, der godt vil betegne udgangen på det hele som en sejr for den danske fagbevægelse.
Også på længere sigt!
»Danish Crown satte tillidsfolkene og kollegaerne i Ringsted under et vanvittigt pres. Det er ikke rimeligt. Det må ikke ske igen.«
– Ville du selv have accepteret en lønnedgang ?
»Det ville være så nemt for mig at sidde her og sige nej – at det ville jeg ikke have gjort. Men det vil være for billigt. Og ét er også den kendsgerning, at alle i kongeriget Danmark – tillidsmand eller ej – ville være kommet i knibe mellem overenskomst og de folk, man er valgt af, i den vanvittige situation. Ingen kan med sikkerhed sige, hvordan man vil reagere på et udspil, der vil komme til at gøre ufatteligt ondt på ens kollegaer.«
»Men et andet er også nagelfast. I Horsens havde man aldrig accepteret det første udspil,« tror Lars Mose, der som sine fæller gjorde sig mange tanker undervejs.
»Vi har alle været presset til det yderste. Men kendsgerningen er jo den, at accepterer man først en lønnedgang, så skrider alting. Det bliver en kamp fra hus til hus – og arbejdsgiverne står tilbage som vindere,« forudser Mose og ser sorte skyer brede sig overalt.

En flig af udviklingen
»Selvom det er synd for folk i Ringsted, så kan vi ikke slække på forholdene, som tingene ser ud nu. Globaliseringen er over os i vores branche, og vi har kun set en flig af udviklingen. Det ved vi godt. Det kommer til at koste arbejdspladser, men det vil det gøre alligevel, selv om vi alle går ned i løn.«
Tillidsmanden fra den globale jyske provinsby ved, at der kommer til at mangle mange arbejdspladser, når regnebrættet fremover skal gøres op.
Alligevel er han overbevist om, at Ringsted-modellen ville have kastet branchen ud i en åben krig – i alles kamp mod alle.
Og det havde blot gjort det hele endnu værre.
»Lønnedgangsspiralen ville brede sig med lynets hast. Vi må nu i stedet ruste os til fremtiden. Vi må udnytte konflikten positivt og forsøge at fastholde så mange arbejdspladser som muligt. Vi må alle være åbne om det her – tale om det på arbejdspladserne. Den enkelte slagteriarbejder må se ind i sig selv og gøre sig klar til udfordringen. Politikerne må sparke penge ind i uddannelse og efteruddannelse, så menige slagteriarbejdere ikke blot står på gaden uden fremtid. Der må ikke spares på pengene til de folk, der rammes af globaliseringen. Nej, der er ingen vej udenom – og det kan kun komme til at gå for langsomt med at omstille sig,« fastslår Lars Mose og revser så skiftende regeringer for at have sovet i timen, når talen falder på de ufaglærte i dagens Danmark.
Derefter rejser han sig.
Tillidsmanden kan følge kollegaerne hjem på weekend.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her