Læsetid: 1 min.

Eventyrligt ufarligt

Maria Lucia spiller sit eget eventyr i eventyret på Det Ny Teater
25. januar 2005

Teater
Intet er længere farligt på Det Ny Teater. Phantom of the Opera spillede på skrækken for fantomets vansirede ansigt, og Sound of Music løftede sig i sin rædsel over nazismen. Men Skønheden og Udyret har ingen chok og ingen virkelig ondskab. Er det så overhovedet et eventyr?
Tja, jo, et lille et. På Det Ny Teater får den forudsigelige Disney-historie liv, takket være sin instruktion og sin scenografi, der fint lever op til seks-åriges forkærlighed for pink og lilla.
Henrik Lykkegaard er frankofil-morsom som tjenstvillig lysestage, Jasper Asholt stivner muntert som pendulerende optræksur, og Kirsten Siggaard trækker læsset som elskelig tekande. Desuden synger Daniel Hällström aldeles ubesværet, mens han tegneserieagtigt blærer sig med sine biceps og bakkenbarter. Skønt.

Et eventyr i eventyret
Men selvfølgelig handler det meste om Maria Lucia – heltinden fra Popstars 2003. Hun spiller den kønne Belle med perfekt smil og naturligt skuespil – og hun synger smukt. Hun er selv et ’eventyr i eventyret’: Historien om pigen, der mødte prinsen (tv) – og pludselig fik hele kongeriget (berømmelsen).
Forestillingens største overraskelse var faktisk, da hendes velsyngende Udyr blev befriet for hjørnetandsmasken og blev forvandlet til helt almindelig, rundkindet prins med hestehale: Kristian Boland naturel. Han så til gengæld sin skønhed dybt i øjnene, mens han hviskede noget, kun til hende.
Uudgrundeligt eventyrligt. Og eventyrligt ufarligt.

*’Skønheden og Udyret’ efter Disneys ’Beauty and the Beast’. Tekst: Linda Woolverton. Sangtekster: Howard Ashman og Tim Rice. Instruktion: Lisa Kent. Scenografi: Terry Parsons. Musik: Alan Menken. Musikalsk ledelse: Per Engström. Det Ny Teater til 1. maj.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her