Læsetid: 1 min.

FOLK

13. januar 2005


Pippi Langstrømpe
I Odense er der i dag premiere på Sebastians musical om Pippi Langstrømpe, den svenske romanpige, der blev feministernes store forbillede.

Artie Shaw
Vanskeligt at forestille sig, men engang var klarinetister idoler. Således funderer Herald Tribune i en artikel om jazzens Artie Shaw, der døde, 94 år, i sidste måned, og som engang hånede sin evige rival Benny Goodman med ordene: »Du spiller klarinet, jeg spiller musik.«

Damien Hirst
En kunstner med mange skeletter i skabet, er den britiske Damien Hirst, der konkret udstiller dem p.t. i Napoli. Dyreskeletter i store glasskabe får kritikken til at vurdere, at Hirst ikke bare gentager, men nu også er blevet en parodi på sig selv.

Gary Kasparov
Verdens bedste skakspiller har på et pressemøde i London beskyldt præsident Putin for at være i fuld gang med at ødelægge russisk demokrati med Vestens støtte. Kasparov, der er fra Azerbajdjan, har ved tidligere lejligheder sat en supercomputer mat.

Saudiske SMS’er
I Saudi-Arabien, et af verdens bolværker mod moralsk slaphed, har det statslige teleselskab blokeret 9,5 millioner SMS’er fra unge saudere, der ville stemme efter en lokal Popstars-udsendelse på tv. »Det matcher ikke saudisk kultur,« lyder det lakonisk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her