Læsetid: 1 min.

FOLK

12. januar 2005


Rumforskere
Fra Cape Canaveral opsendes i dag en sonde med kurs mod en komet. Den ventes at nå frem i juli, hvis den ikke falder ned. Mission: Kometens indre liv.

Bodil Udsen
Hun har spillet Medea og Maria Callas, grevinde Danner og Gertrude Stein, Winnie i ’Glade Dage’, Martha hos Virginia Woolf, Emma fra Rottehullet – og fløjtetønden Victoria i en revyvise. Kort sagt: Skuespillerinden Bodil Birgitte Udsen fylder 80 i dag.

Margaret Atwood
Den canadiske forfatterinde er træt af at sidde i boghandeler verden over og signere sine bøger. Hun tilbyder i stedet at signere med elektronisk pen via en dertil opfundet maskine, som køberne skal stikke bogen ind i, men ærlig talt... helt stuerent bliver det aldrig.

Flypassager
Også Norge har nu haft en episode med en mand, der blev så beruset på et fly, at han gik løs på sine medpassagerer, der dog fik ham overmandet. Flyet var på vej til Tenerife. Piloten ville nødlande i Marokko, men i samråd med passagererne valgte han at fortsætte.

Erik Osvald
Svensk forlagsmand forudser i Dagens Nyheter, at populærvidenskabelige bøger bliver den næste store trend. Hans ambition er at få professorerne til at skrive, så selv vinduespudserne bliver interesserede i at læse bøgerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her