Læsetid: 2 min.

KULTUR - OVERBLIK

18. januar 2005

Til Golden Globe i LA
Mens filmbanchens Robert-priser fandt deres rette ejermænd herhjemme var det tid for uddelingen af Golden Globe-statuetterne til branchens amerikanske ping’er i Los Angeles forrige nat. Her løb Leonardo DiCaprio med prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som den exentriske milliadær Howard Hughes i filmen The Aviator. Filmen, som er instrueret af Martin Scorsese, blev ved samme lejlighed tildelt prisen for bedste filmdrama. Hilary Swank fik prisen som bedste kvindelige hovedrolleindehaver i filmdramaet Million Dollar Baby, hvis instruktør Clint Eastwood ligeledes gik hjem med en statuette for sit arbejde bag kameraet. Uddelingen af The Golden Globes ses som en indikator for hvilke film og skuespillere, der kommer til at at kunne ses på podiet ved den amerikanske filmindustris prestigefulde Oscar-uddeling til februar. mla

Musik skal høres i...
...biografen! I alt fald er det sådan, det bliver i Øst for Paradis, der fra onsdag den 2. februar og en gang om måneden fremover vil forvandle den store biografsal til en rockscene, når det århusianske biografhus åbner for deres nye rockklub, Klub Rotes Sofa. De røde sofaer, som klubbens navn henviser til, må være salens 134 røde biografsæder, hvorfra publikum ved premieren vil kunne opleve gruppen Powersolo. I de kommende måneder vil blandt andre Kim Munk og Tobias Trier gæste klubben.mla

Ali G højst upopulær i USA
Den engelske komiker Ali G vakte forleden mere end almindelig harme, da han ved et rodeoshow i Virginia maltrakterede den amerikanske nationalsang »Star-Spangled Banner«. I skikkelse af journalisten Borat fra Kasakhstan lagde han ellers diplomatisk ud med at erklære sin støtte til krigen mod terror. Hans popularitet blandt publikum faldt imidlertid drastisk, da han efterfølgende sagde, at han håbede, at amerikanerne ville dræbe »hver eneste mand, kvinde og barn i Irak.« Og efter sigende fortsatte den modige komiker i samme stil, da han rundede showet af med den amerikanske nationalsang, hvis sidste linje kom til at lyde: »your home in the grave.« En person fra publikum konkluderede efterfølgende til The Roanoke Virginia Times: »Hvis han var blevet stående på scenen et minut længere, tror jeg, at nogen ville have skudt ham,« skriver Aftenposten. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her