Læsetid: 1 min.

Ladder 49

21. januar 2005

Der er helteepos for fuld sprøjte i ugens brandmandsdrama, som hylder mod, sammenhold og loyalitet, om så det koster livet. At tale om rollemodeller er en underdrivelse, når det drejer sig om brandmændene, vi møder i filmen. De er i den grad uplettede sjæle i sunde legemer, at man skal lede længe efter mere eksemplariske udgaver af arten homo sapiens. Joaquin Phoenix er castet mod sin type som filmens bundsolide hovedperson Jack, der modigt redder liv, om end han martres af en kollegas død og sin families bekymring. Men han får støtte af en retsindig John Travolta som faderlig brandchef. Skuespillet er lige så pletfrit som karakterernes moral, fotografering og klipning er professionel som en veludført brandslukning, og scenografien knitrer af ild, røg og damp. Men Ladder 49 falder til jorden på et afgørende punkt. Den indre ild, filmen søger at smitte os med, bliver kvalt i de kaskader af martyrmorale og heltedyrkelse.

Ladder 49. Instr.: Jay Russel. Manus.: Lewis Colick. Amr. (Premiere i Imperial og 14 andre biografer)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her