Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

13. januar 2005


Vinterjazz 2005
Jazzgrupper i alle genrer, farver og størrelser kan fra den 21.-31. januar høres på de ikke færre end 71 spillesteder, cafeer, beværtninger og sale, der landet over er involverede i årets Vinterjazz festival. Begivenheden, der har vokset sig større de seneste år, byder på over 200 koncerter hovedsageligt med danske navne, blandt andre Palle Mikkelbrog, Caroline Henderson, New Jungle Orchestra, Johhny Griffin, NHØP, Ulla Henningsen, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, Klüvers Big Band, Alex Riel og Bo Stief. Hovedaktiviteterne ligger i weekenderne. Yderligere oplysninger foruden samlet koncertprogram med navne, tider og steder findes på www.vinterjazz.dk. cmh

Årets bedste jazz-spillested
Under Vinterjazz 2005 modtager den århusianske forening for moderne jazz, Sun Ship, Jazz Live Prisen – Årets Danske Jazzspillested. Prisen gives til et spillested, der formår at gøre en ekstra indsats for jazzmusikken og tager et ekstraordinært initiativ til at fremme jazzmiljøet og vækstlaget i dansk jazz.
Foreningen Sun Ship blev stiftet i 2003, hvor de i forbindelse med Århus International Jazzfestival præsenterede koncerter på spillestedet Play. Siden har de etableret sig som en fast bestanddel af det århusianske jazzmiljø og præsenterer i dag koncerter på flere af byens spillesteder.
Det er femte gang, at prisen på 75.000 kroner uddeles. Det kontante tilskud skal anvendes til en række spektakulære koncerter i 2006. Copenhagen Jazz Festival og Dansk Jazz Forbund står bag prisen, mens kåringen foretages af professionelle jazzmusikere i Danmark.
Prisen overrækkes til Sun Ship på Musikcaféen i Århus den 21. januar.msk

Selvejende Zoologisk Have
Zoologisk Have køber sin 113.000 kvadrameter store grund ved Frederiksberg Have og Søndermarken af Staten. Fordi området kun må bruges til zoologsik have og skal udvikle sig i harmoni med de grønne naboområder, er prisen kun sat til to millioner kroner. Når staten ikke ejer jorden, kan Zoologisk Have lettere låne til et nyt elefantanlæg, som ventes at koste 150 millioner kroner.
Samtidig slipper staten for at hæfte for lånet. Zoologisk Have har siden 1872 haft brugsret over 75.000 kvadratmeter ved Frederiksberg Have og siden 1949 ekstra 38.000 kvadratmeter grund i Søndermarken, mens de opførte bygninger er ejet af haven selv. Brugsretten er gratis og gælder indtil 2022, så længe Zoologisk Have betaler kommuneskat og afgifter.
Finansminister Thor Pedersen har bedt Folketingets finansudvalg godkende, at staten sælger grunden til Zoologisk Have uden offentligt udbud, skriver Ritzau.
msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her