Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

25. januar 2005


Danish Music Awards 2005
Navne som Nephew og Tue West gør sig bemærkede til musikbranchens årlige prisfest Danish Music Awards med i alt fem nomineringer hver. Musikeren Tue West, der blandt andet har bedrevet ikke mindre end at få en hær af fodboldfans i Parken til at istemme sig kærlighedssangen En Sang Om Kærlighed i halvlegen, er nomineret i kategorien Årets Danske Hit for selvsamme sang samt i kategorierne Årets Danske Album, Årets Danske Sanger, Årets Danske Popudgivelse samt Årets Danske Sangskriver. Gruppen Nephew er ligeledes nomineret i kategorierne Årets Danske Album samt Årets Danske Hit for radiohittet »Movie Klip« samt »Superliga« fra albummet USADSB. Også Swan Lee og Mikael Simpson vil med fire nomineringer hver sandsynligvis være at finde på scenen ved prisfesten, der løber af stablen i K.B. Hallen i København den 5. marts. Uddelingen kan også opleves fra lænestolen – direkte transmitteret på DR1. mla

Hanks og Tautou på Louvre
Når filmatiseringen af Dan Browns succesroman Da Vinci Mysteriet begynder til maj vil en del af optagelserne forgå på Louvre i Paris. Her hænger nemlig en af de centrale skikkelser i den fængslende historie, der indtil videre er solgt i mere end 17 mio. eksemplarer verden over: Den lunefulde Mona Lisa. Det er ifølge nyhedsburauet AFP fem år siden, at museet sidst lod kamerafolk indenfor murene til en filmoptagelse. Indtil videre tæller rollelisten navne som Jean Reno og Tom Hanks, hvoraf sidstnævnte indtager den mandlige hovedrolle som professor Robert Langdon. Og rygter vil, at det er den franske darling Audrey Tautou, som for tiden er aktuel med filmen En Lang Forlovelse, der skal spille Hanks kvindelige modpart i rollen som den franske kryptograf Sophie Neveu. Filmen instrueres af Ron Howard. mla

Stridigheder på Guggenheim
Milliardæren Peter B. Lewis har forladt sin post som formand på The Guggenheim Museum i New York efter uenigheder med museumsdirektør Thomas Krens. Lewis, der siden 1998 har doneret omtrent 77 mio. dollar til museet og som alene sidste år spyttede 15 mio. dollar i et planlagt renoveringsarbejde af arkitekten Frank Lloyd Wrights museumsbyggeri, udtaler til The New York Times, at han er uenig med Krens’ ønsker om at åbne Guggenheim-museer i blandt andet Rio de Janeiro, i Taichung i Taiwan samt i Guadalajara i Mexico. Ifølge Lewis burde museet i stedet koncentrere sig om afdelingen i New York. I dag finder man Guggenheim-museer i Berlin og Venezia samt i Bilbao i Spanien mens en afdeling af museet, der åbnede i Las Vegas i 2001 blev nødsaget til at lukke efter kun 15 måneder. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her