Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

8. januar 2005

Redegørelse om bogtyveri
Kulturministeriet har modtaget Det Kongelige Biblioteks fyldige redegørelse for opklaringen af bogtyverierne på Det Kongelige Bibliotek i 1970’erne.
Kulturministeren har sendt redegørelsen til Folketingets Kulturudvalg og har indbudt udvalget til en drøftelse på Det Kongelige Bibliotek, hvor det også skal vurderes, om redegørelsen giver anledning til sikkerhedsmæssige foranstaltninger. »Jeg vil gerne takke Det Kongelige Bibliotek for redegørelsen. Jeg synes den giver et udmærket billede af sagens forløb, og jeg glæder mig over, at der på baggrund af tyverisagens opklaring foreligger en sådan oversigt over årsagerne til mangler i samlingen, at institutionen nu kan gå i gang med at undersøge mulighederne for at genoprette de resterende mangler, der kan skyldes tyveri,« siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse. Hvad angår en eventuel tilbagelevering af de stjålne værker, som er blevet solgt på auktion i udlandet siden 1998, overvejer Kammeradvokaten i samråd med Det Kongelige Bibliotek og ministeriet, proceduren for en sådan.
msk

Kirkeby i gavepapir
For anden gang siden den nye donationslov trådte i kraft 1. januar har Statens Museum for Kunst fået et kunstværk foræret af en virksomhed. Det drejer sig om en unavngiven bronzeskulptur af Per Kirkeby fra 2002, som Nykredit har doneret til museet, og som fremover vil være at finde i museets Skulpturgade.
»Når det gælder en kunstner af så stor en kaliber, er det som landets nationalgalleri vigtigt at kunne fremvise et repræsentativt udpluk fra hans samlede arbejde. Og den generøse gave fylder i den grad et hul ud i vores samling,« siger museumsdirektør Allis Helleland ifølge DR Kulturportalen. Regeringens donationslov giver virksomheder og private mulighed for at trække gaver til kulturlivet fra i skat.
Den første virksomhed til at beytte sig af muligheden var møbelfirmaet Montana, der i december forærede Erik A. Frandsens ruminstallation Glansbilleder til Statens Museum for Kunst. msk

DM i filmquiz
DM i FilmQuiz, der i sin tid startede i København, er blevet noget af et tilløbsstykke. Derfor udvides arrangementet i år til at omfatte cafeer og biografer over hele landet.
Quizzerne vil i store træk blive afholdt som tidligere. Som noget nyt kan man dog fremover på www.filmquiz. dk sammenligne sine resultater med andre hold fra andre byer. Man konkurrerer i hold på 2-5 personer. Hver deltager betaler 35 kroner for at være med, hvorefter der spilles 3-5 runder med spørgsmål, lyd og billeder, der spænder over mange genrer, med særligt fokus på film efter 1970. I løbet af quizzen vil der være bonusspørgsmål, hvor man kan vinde præmier ved blot at svare på et enkelt spørgsmål. Derudover er der alskens filmpræmier til vinderne. Konkurrencen udvides løbende, således at der i december kan afholdes en finale, hvor de bedste hold fra hele landet skal dyste mod hinanden. Startskuddet lyder 12. januar kl. 19 på udvalgte steder i hele landet. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her