Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

5. januar 2005

Fejl i årets profetkonkurrence¨
I årets profetkonkurrence var der en fejl i spørgsmål 1: Nedlæggelsen af amterne er aftalt, men ikke vedtaget, sådan som vi dømte. Det sætter os i det pinagtige dilemma, at vi på den ene side ikke kunne drømme om at fratage den kårede profet ære og medfølgende kontanter – ejheller hvis amterne mod forventning skulle overleve kommunalreformen. Men på den anden side kan vi heller ikke udelukke, at der på de ændrede forudsætninger gemmer sig andre profeter blandt de 1.118 aspiranter. Derfor dykker vi nu ned i bunkerne igen og trækker lod om endnu en 1.000-kroners præmie blandt eventuelt nye profeter. Ligesom vi naturligvis offentliggør navnene på de ikke-heldige, der er lige så dygtige som vinderen, men som ikke udtrækkes.
Profetbestyrerinden beklager sin overilede afgørelse og gemmer omhyggeligt de saglige og muntre henvendelser, der i samme anledning er tilflydt hende, til næste års profetartikel.
Profetbestyrerinden

Det er dét, de unge vil ha’
En undersøgelse fra Research International betitlet ’Cool Brand Leaders’ har kortlagt de steder, hvor unge mennesker finder det mest attraktivt at opholde sig. I aldersgruppen 15-30 år er svaret det samme: Roskilde Festival, Jomfru Ane Gade og natklubben VEGA i København. »Undersøgelsens resultater udfordrer en udbredt opfattelse af, at Danmarks mest cool steder findes i hovedstaden,« siger adm. direktør for Research International, Simon Svegaard, ifølge Gaffa.dk. msk

Dansk koncert-støtte på vej
Kunstnere over hele verden flokkes om at yde et bidrag til ofrene for tsunamien, nødhjælpsarbejdet og genopbygningen af de ramte områder.
Nu har en række danske musikere med Thomas Helmig, Kashmir og Mikael Simpson i front besluttet at give en støtte-koncert til fordel for nødhjælpsarbejdet i Asien, skriver Berlingske Tidende. Koncerten finder sted i K.B. Hallen den 20. januar med forventet deltagelse af bl.a. Swan Lee, D-A-D, Mew, Karen og Nikolaj Nørlund.
I alt 3.000 billetter sættes til salg via Billetnet til koncerten, der efter planen skal optages og udgives på cd. msk

Stjerneskud i Berlin
Jacob Thuesens psykologiske karakterstudie af en debutspillefilm, Anklaget, er udtaget til hovedkonkurrencen på Berlin Filmfestivalen. Dette års danske ’Shooting Star’ bliver Jakob Cedergren, der indgår i et arrangement, der for ottende gang satser på at promovere unge europæ-iske skuespillertalenter og øge fokus på europæisk film. Han er aktuel i to danske film, der får premiere i 2005 – Dagur Káris Voksne mennesker samt Martin Schmidts Bag det stille ydre. Berlin Filmfestivalen finder sted i dagene den 10.-20. februar.
msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her