Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

29. januar 2005


Forhærdede byrotter på Vega
Københavnerprisen uddeles i aften på Store Vega i København til en prisfest og et show, der lover ikke mindre end at »tage pusten fra selv den mest forhærdede byrotte.« Her vil blandt andre D:A:D give koncert med et potpourri af gamle og nye sange fra deres kommende album, mens navne som Jokeren, Mads Mikkelsen, Don Ø og Ritt Bjerregaard vil være at finde på scenen som aftenens blandede forsamling af værter. Københavnerprisen, der uddeles for 12. gang, tildeles folk, der gør noget særligt for København (blandt arrangørerne kaldet »verdens bedste by«) og gives i et mangfold af kategorier så som Årets Butik, Årets Bar, Årets Film, Årets Litteratur, Årets Musik, Årets Medie og i de nye kategorier Årets Begivenhed, Årets Mode og Årets Århus Fænomen. Selve prisuddelingen ledes af Casper Christensen. Københavnerprisen arrangeres af Bongorama, et Københavnsk kulturkollektiv med omtrent 500 medlemmer, i samarbejde med VEGA og Nöjesguiden. mla
www.kbhprisen.dk

Nephew-guitarist skal promovere dansk musik
Music Export Denmark (MXD) er navnet på et nyt initiativ som Danmarks Radio, IFPI Danmark (pladeselskabernes internationale sammenslutning), ROSA (Dansk Rock Samråd), Roskilde Festivalen og DUP (de uafhængige danske pladeselskaber) i samarbejde har taget for at fremme udlandets kendskab til dansk rytmisk musik. Fra næste nytår kan musikere og bands søge om eksportstøtte hos MXD, der ud over den økonomiske støttefunktion også skal fungere som en agent for dansk musik på den internationale scene. Som fyrtårn på projektet tiltræder Nephews feterede guitarist, den 29-årige Kristian Riis, fra 1. marts stillingen som projektchef, oplyser DR i en pressemeddelelse. Kristian Riis er scenevant også bag tæppet, hvor han blandt andet arbejder som projektafvikler for ROSA samt manager for en række bands – eksempelvis Under Byen. I tillæg til de engagerede samarbejdspartnere er projektet støttet af Kulturministeriet med 3,5 mio. kroner årligt i en tre-årig periode. mla

’Dear Wendy’ får flot modtagelse
Thomas Vinterbergs fjerde spillefilm, Dear Wendy, har fået en flot modtagelse på Robert Redfords Sundance Festival, hvor den har haft sin verdenspremiere.
Filmen, der er baseret på et manuskript af Lars von Trier, fortæller historien om den 18-årige Dick og den unge drengs fascination af skydevåbenets magt, og filmens beskydning af den amerikanske våbenpolitik får det britiske filmtidsskrift Screen til at give følgende beskrivelse af Dear Wendy: »Dens åbenlyse politiske angreb er brillant tilsløret i et drengeagtigt eventyr, dels som en Peter Pan-historie, dels som en western, formidlet med et ironisk pokerfjæs,« skriver Ritzau.
Herhjemme har filmen premiere den 4. februar.
mla

Berigtigelse: I torsdagsavisens angav vi en fejlagtig dato for uddelingen af Kritikerprisen. Den rigtige dato er den 24. februar. inf

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her