Læsetid: 1 min.

OVERBLIK - KULTUR

26. januar 2005


Ingen Oscar til Leth
Det var et omstridt valg, da et udvalg samlet af Filminstituttet udpegede Jørgen Leths og Lars von Triers halvdokumentariske De fem benspænd som Danmarks kandidat til en Oscar for bedste fremmedsprogede film. Bl. a. blev Brødre vraget.
Amerikanerne har nu valgt de fem ikke-amerikanske film, der skal kæmpe om en Oscar, og De fem benspænd er ikke iblandt dem. Men skandinavisk film er alligevel repræsenteret, med Kay Pollaks Så som i himmelen, der er blevet kaldt ’et bevægende drama’ (som Brødre!). De øvrige titler er Barratiers franske Koret, Amenábars spanske Havet indeni, Hirschbiegels tyske Faldet og Roodts sydafrikanske I går.
Iøvrigt bemærker man, at engelske Imelda Staunton kan vinde Oscar som bedste hovedrolleskuespiller for Vera Drakes hemmelighed, hvis instruktør Mike Leigh også er nomineret for bedste iscenesættelse.Pim

Nyt liv til Odense Musikbibliotek
Kunstgruppen van Gogh har udarbejdet en fascinerende vision for Odense Musikbibliotek, der over de næste to-tre år vil omdanne biblioteket til et helstøbt kompositorisk værk med alt hvad tænkes kan af symfonier mellem indretning, web-site, logo, belysning, skiltning og nytænkende formidlingsprojekter. Biblioteket er blevet nytænkt ud fra de fire formulerede ’betoninger’ Sansning, Dannelse, Nysgerrighed samt Dialog. Resultatet er et væld af kreative ideer så som ’subjektive bibliotekarer’, der ud over en musikprofil på nettet også skal have personlige playlister og som ved skranken akkompagneres af en vaskeægte beostær, der bl.a. har lært at sige »jaaaazzz« med Dirch Passers stemme.
Formålet med beostæren er at holde biblioteket »levende og aktivt«, hvorfor den smukke sangfugl også passer ind i kunstgruppens idé om, at institutionen skal have sin egen puls i form af lyde, der udsendes på pladsen foran biblioteket samt skiftende lys og elementer, der toner frem på websitet. Derudover byder projektet på alternative opstillingsprincipper ud fra eksempelvis »antal udlånte spilletider fordelt på perioder«, »værker der oftest udløser rykkere« og »uhørte værker, der aldrig bliver udlånt.« Spændende. mla

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu