Læsetid: 2 min.

Steppeulv mister økonomisk støtte

I protest mod de Danske Musikkritikeres nominering af Piratgruppen trækker tre kunstnerforbund nu den økonomiske støtte til Steppeulv-prisen
11. januar 2005

MUSIKPRIS
De danske musikkritikere overraskede alle, da de nominerede foreningen Piratgruppen til en Steppeulv for Årets Idé. Nomineringen blev begrundet med, at Piratgruppen stiller relevante spørgsmål til AntiPiratgruppens metoder og skaber debat om lovgivningen omkring kopiering af musik fra nettet. Dansk Artist Forbund, Dansk Musiker Forbund og Foreningen af Danske Populær-autorer har nu trukket støtten til uddelingen af årets Steppeulv tilbage.
Steppeulvens uddelere, Foreningen af Danske Musikkritikere (FDM), begrundede deres nominering således: »Vi er på ingen måde tilhængere af piratkopiering, men synes det er godt, at nogen rejser en debat om den restriktive danske lovgivning om digital musik.«
Hans Dal, formand for 450 komponister i Danske Populærautorer (DPA), siger: »Vi kan jo ikke støtte en prisfest, der muligvis giver en pris til en gruppe, der udhuler vore medlemmers ophavsret.« »Vi har med glæde støttet de foregående års musikpriser, men med nomineringen af Piratgruppen er det ikke længere en musikpris, men en politisk pris,« siger han.
De 25.000 kr. som foreningen har givet tidligere, må Musikkritikerne undvære i år: »Vi vil jo ikke bestemme, hvem de nominerer. Vi vil bare bestemme, hvor meget vi støtter økonomisk,« siger Hans Dal.
Dansk Artist Forbunds har trukket sin støtte på 50.000 kr. tilbage. »Vi kan ikke bede steppeulvene om at trække deres nominering tilbage, for man har lov til at have sin ytringsfrihed, og de har lov til at mene, at Piratgruppen er sjov og intelligent. Vi vil bare ikke være med til at prise det,« siger næstformand Lena Brostrøm Dideriksen. Også hun fremhæver prisens uafhængighed som grunden til, at de hidtil har været endog meget glade for den. Dansk Artist Forbund ønsker ikke at diktere, hvem der nomineres: »Vi har ikke sat nogle kriterier op for, hvad vores penge må bruges til. Det her kan vi bare ikke være med til. Vi skal jo kunne kigge vores medlemmer i øjnene,« siger hun. Forbundet deler mange kritikeres holdninger på området, men mener ikke, at Piratgruppen har bidraget sagligt til diskussionen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her