Læsetid: 1 min.

The Phantom of the Opera

14. januar 2005

Gaston Lerouxs roman fra 1911 er nu filmatiseret for femte gang, idet Andrew Lloyd Webber har allieret sig med den visuelle pop-dreng Joel Schumacher og transformeret sin Broadway-musical til det brede lærred.
Der er spændt for hesten med 141 minutters kitschet-gotisk uhygge og sang under ekkoende hvælvinger i kærlighedsdramaet om det gale, vansirede geni, der betages af den skønne sangerinde Christine i Paris’ Opera.
Men trods spektakulær scenografi og de muligheder for bl.a. spring i tid og sted, filmmediet tilfører historien, og trods mange fugtige og dæmoniske blikke fra Gerard Butler og Emmy Rossum, står underholdningsbarometeret i lange perioder på moderat til lunken - de store følelser, musicalen tillægger sine karakterer, fremstår postulerede og kunstige.
Til slut kommer der lidt mere fut i fejemøget, men det ændrer ikke på, at helhedsoplevelsen er en lang og sært anmassende fortælling, der trækker sig gennem bevidstheden som tunge fløjlsdraperier.

*The Phantom of the Opera. Instruktion/manus: Joel Schumacher. Amerikansk. (60 biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her