Læsetid: 1 min.

Filmisk forbandelse

4. februar 2005

Et hus i Tokyo er hjemsøgt af en forbandelse. I det øjeblik, man træder over dørtrinet, er ens liv ødelagt. Alle rædslers rædsel vil ramme én. Alligevel er der en sand trafik af mennesker over dørtrinet, og ingen – hverken politi eller naboer – får den indlysende idé at advare gæster eller tilfældigt forbipasserende. Forbandelsen (The Grudge) er en bøhmandsgyser af den gamle skole, med en dragende atmosfære og et minimum af logik. Handlingen giver, selv efter to gennemsyn, ingen mening og fungerer kun som et tyndt alibi for chokeffekterne, der serveres med jævne mellemrum. En japansk dæmon med kridhvidt ansigt og langt, sort silkehår, en lille dreng med stor mund og en sort kat med onde øjne kæmper bravt for at holde spændingen i live. Men den japanske instruktør Yakashi Simuizu formår ikke at skjule, at der hviler en større forbandelse over hans amerikanske genindspilning af Ju-On: Den er ikke rigtig uhyggelig.

*Forbandelsen. Instruktion: Takashi Shimizu. Manuskript: Stephen Susco. Amerikansk (Palads og CinemaxX i København og biografer fra Nykøbing Falter til Nuuk i Grønland)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her