Læsetid: 1 min.

FOLK

11. februar 2005

Marion Pedersen
Venstrekandidaten, som slog Tove Fergo ud af Folketinget, er sammen med sin mand ejer af et autoværksted på Amager, der er hendes valgkreds.

Magnus Heunicke
Det efternavn lyder som nyt blod i Socialdemokratiet. Men nej, den nyvalgte MF’er er søn af Næstveds borgmester og tidligere MF’er Henning Jensen. I valgkampen blev han markedsført som »sønniken«. Familieklaner er ved at erobre Folketinget.

Idémagere
Danske forskere bobler af ideer. Forskningsstyrelsen har modtaget i alt 107 forslag til, hvor et ’Galathea 3’ ekspeditionsskib skal sejle hen, hvad det skal undersøge, og hvordan man kan fortælle folk, hvad der er kommet ud af turen.

Knaphulskløende
Her er et bogværk, som enhver anerkendelseshungrende bør unde sig selv: Kongeriget Danmarks ordner, medaljer og hæderstegn. Forfatter: Arne Svendborg. Udgivere: Ordenshistorisk Selskab og Sydjysk Universitetsforlag.

Nærtagende
Man skal tale pænt om hinanden, også hvis man bor i Sverige. Den svenske præst Åke Gren er blevet idømt en måneds fængsel for hetz mod homoseksuelle. I dag afgør Landsretten i Jönköping, om det er for meget eller for lidt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her