Læsetid: 1 min.

OVERBLIK - FILM

18. februar 2005

Ny klassikerdistributør
Det amerikanske dvd-label The Criterion Collection har i en årrække været garant for fremragende udgivelser af nye og gamle klassikere i flot teknisk kvalitet og med masser af spændende ekstramateriale. Denne måned kommer et nyt dansk label på banen, som deler navn med det amerikanske forbillede og på samme måde vil få klassikere ud på hylderne. Det danske Criterion Film lægger hårdt ud med vidt forskellige titler som Jacques Demys vidunderlige musical Pigen med Paraplyerne (1964), Ettore Scolas Grimme, dumme og beskidte (1976), Jane Campions følsomme forfatterportræt En engel ved mit bord (1990) samt hendes guldpalmevinder The Piano (1993). Alle film har danske undertekster, men desværre er der ikke noget ekstramateriale. Filmene taler dog for sig selv, og med en flot fremtidig releaseplan med bl.a. en række Werner Herzog-titler kan man kun hilse det nye initiativ velkommen. Man skal være opmærksom på, at filmene kommer i et lille oplag og kun kan købes i en begrænset periode. en
www.criterionfilm.dk

Nordiske klassikere
Nordisk Film har et omfattende filmkatalog i ryggen og sørger stille og roligt for at få sine præ-digitale titler ud på dvd. Senest er bl.a. Dansen med Regitze samt dansk-svenske 90’er-klassikere som Jan Troells Hamsun og Bo Widerbergs Lærerinden kommet i serien Nordisk Film Klassikere. Igen er det sparsomt med ekstramateriale, selv om Hamsun-dvd’en indeholder en længere samtale med Max von Sydow. Til gengæld har filmen modsat de to andre ikke engelske undertekster, og det er synd, for en del af fornøjelsen ved at investere i danske film på dvd er at kunne dele dem med ikke-dansktalende venner. Blandt andre aktuelle klassikere kan man også finde Erik Ballings Kispus, Rend mig i revolutionen med Ove Sprogø som privatdetektiv på dybt vand eller operette-all timeren Mød mig på Cassiopeia, så der er nok af danske film til at tage kampen op med Brødre og Kongekabale, når det er tid til en sofafilm. en

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her