Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

26. februar 2005


Man bør overholde armslængdeprincippet
Var det et krav eller en anbefaling, da kulturudvalget i Kolding sammen med en bevilling på 50.000 kroner til en udstilling om indvandring gav deres besyv med om, hvad udstillingen »burde« indeholde?
Det vil på mandag blive taget op i byrådet, hvor udvalgets VO-flertal ’bør’ redegøre for intentionerne bag anbefalingen, der opfordrede til at udstillingen ’burde’ vise de negative sider af integration i form af omfattende kriminalitet, arbejdsløshed og religiøse uoverensstemmelser. Mens Dansk Folkeparti ikke afviser, at anbefalingens brug af ordet »bør« ikke ligger langt fra den mere bestemte bydeform »skal«, understreger Ventres borgmesterkandidat, Svend Brodersen, at udvalget ikke havde til hensigt at diktere indholdet af udstillingen: »Det var en anbefaling. Jeg vil aldrig stille et krav,« udtaler han til Ritzau. Trods anbefalingen trak Integrationsrådet, der står bag udstillingen, sin ansøgning tilbage og har i stedet samlet 100.000 kroner ind i form af private donationer – heraf 50.000 kr. fra Hotel Koldingfjord. mla

Sort skærm for Tv Danmark
Sort skærm i en time. Det er straffen, som skal lære den kommercielle kanal TV Danmark at overholde radio- og fjernsynsloven.
Allerede i november sidste år fik stationen en advarsel efter gentagne gange at have brudt loven om reklamer i forbindelse med indsatte reklameblokke, og nu har Radio- og tv-nævnet konstateret, at advarslen ikke er blevet taget alvorligt. Det er en visning af programserien Drømmekvinden den 6. januar, hvor TV Danmark lavede en »kunstig opsplitning« af programmet for at skabe plads til en ekstra reklameblok, der har fået Radio- og tv-nævnet til at inddrage stationens programtilladelse i en time den 5. marts, skriver Ritzau. mla

Nye aktører på teaterområdet
Strukturreformen kommer også til at byde på omlægninger inden for de lokale teatermiljøer, der med de nye kommuner frygter at blive nedprioriteret til fordel for større områder som folkeskolen og hjemmeplejen. Men ifølge lektor ved teatervidenskab på Københavns Universitet Stig Jarl kan strukturreformen også betyde en positiv fornyelse inden for teatermiljøet, der med reformen vil komme til at se nye tiltag og nye samarbejdsmuligheder de lokale teatersteder og lokalpolitikerne imellem: »Beslutningstagerne i kommunerne er i det daglige tæt på vælgerne og kan derfor føle sig pressede til at tage opportunistiske beslutninger med risiko for, at kulturlivet bliver meget trængt i slagsmålet om prioriteringer. Men den bekymring er måske ikke længere så relevant, når vi får større enheder,« udtaler Stig Jarl til Ritzau.
På lørdag holder sammenslutningen Danmarks Teaterforeninger, der repræsenterer 65 lokale foreninger, møde i Odense for at diskutere de konsekvenser, strukturreformen har for teaterlivet. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her