Læsetid: 1 min.

OVERBLIK - KULTUR

23. februar 2005

Alfons Åberg i rufferi-anklage
Et slagsmål om levering og betaling af stoffer mellem den ellers så stilfærdige Alfons Åberg og en narkohandler er blevet for meget for Åbergs mor, forfatteren Gunilla Bergström, der nu tager sagen op for den højeste domstol i Sverige. Slagsmålet startede i 2002 i anledning af den populære børnebogs-figurs 30-års jubilæum, da medarbejdere ved Sveriges Radios opdagede den danske betydning af ordet ’alfons’. Til programmet Pippirull producerede de indslaget En vanlig dag med danska Alfons, hvori de sammenklippede originaltekster fra Alfons Åberg-bøgerne med lydklip fra den danske film Pusher. Men linket mellem lille Alfons og det barske københavnske narko-miljø var lige groft nok for forfatter Gunilla Bergström, som kræver 100.000 svenske kroner i erstatning fra Sveriges Radio for »krænkelse af hendes litterære anseelse.« Indtil videre har to retslige instanser vurderet, at radio-indslaget er et selvstændigt værk, hvorfor der ikke kan være tale om nogen form for krænkelse – heller ikke af ophavsretloven, skriver Dagens Nyheter. mla

Filmens kreative kapital
Dansk Filminstituts direktør, Henning Camre, har modtaget Handelshøjskolens og Henrik Bødtcher Hansens markedsføringspris på 75.000 kroner for arbejdet med at markedsføre og promovere dansk film såvel herhjemme som i udlandet. Dermed placerer dansk kunst sig officielt på niveau med markedssucceser som Bodum, Trip Trap, Matas, Østre Gasværk og Årstiderne A/S, der alle tidligere er blevet tildelt prisen for »unik, gennemtænkt og kreativ« markedsføring. Prisen, der er Danmarks største, gives, som en anerkendelse af den succes som dansk film har oplevet gennem de seneste ti år, og stadfæster at kunst og marked ikke er to uforlignelige størrelser. mla

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu